Toysdaily 玩具日報

查看: 5475|回復: 10

[趣味] ★一百年前鐵達尼號建造過程<32P>。1909-1911: Construction of the Titanic

近來都是發惹笑、動物萌貼多,
這類學術、歷史和資料性質的貼都有一段時間無發。
好~~那就就在這個月集中發這類貼吧~

thanks...............................
師兄,仲有冇多d?
小弟係鐵達尼號迷,今日見到,真係大開眼界!
希望仲有多d!謝!
正:Q

之前都好像沒見過呢~
記得N年前占士金馬倫套 Titanic 上畫果陣,
一D書店&#22021;櫥窗放左D以 RMS Titanic 為主題&#22021;書同圖鑑,
睇左其中一本介紹 Titanic &#22021;建造過程同內部裝修仲有船上&#22021;設備,
仲有介紹佢&#22021;姊妹船 -- Britannic 同 Olympic,
其中隻 Britannic 就真係慘, &#21946;一戰時期比人炸沉左,
果本書真係想買, 可惜果陣冇錢, 唔知依家仲&#25598;唔&#25598;到...

有時候睇到 Titanic &#22021;歷史圖片, 會令我有一個想法,
希望想辦法走上 Titanic, 見識呢首當時號稱世上最大, Unsinkable &#22021;豪華郵輪&#22021;衝動
記得N年前占士金馬倫套 Titanic 上畫果陣,
一D書店&#22021;櫥窗放左D以 RMS Titanic 為主題&#22021;書同圖 ...
SuperBus 發表於 11-4-2013 02:48 PM

你上船後要企係船頭嘛?哈哈哈哈~~~~~~~
{:1_220:}鋼之藝術!
你上船後要企係船頭嘛?哈哈哈哈~~~~~~~
太歲 發表於 12-4-2013 06:18

試下企下都無妨
師兄,仲有冇多d?
小弟係鐵達尼號迷,今日見到,真係大開眼界!
希望仲有多d!謝!
我愛媽咪 發表於 9-4-2013 06:15 PM

好!我開多個新post 資料~
awesome pics..... :71:
頭像被屏蔽