Toysdaily 玩具日報

查看: 11126|回復: 14

[其他] Metal Build 00關節過鬆問題

小弟啱啱高追左隻Metal Build Trans-am Raiser返黎,雖然係全新未開,但係我一玩個主體就發覺左腳股關節幾鬆下,隻左腳八字撐開會自然拍返埋中間,腰關節都有少少鬆,反而大脾關節就幾緊下,向外轉要大力先轉到,而且幅度唔大。我見到股關節後面有舊膠,似乎係螺絲位,請問有冇ching知點打開?
師兄點解唔等再版?trans-am都係天價喎而家{:1_206:}
回復 2# 基拉大和

人地都話高追lo,證明有貨la,你理得人,好心你同人地諗下点解決好過,因為我都想知解決方法,我哥隻普通版同樓主差不多,不過玩過好多次,trans-am就少玩所以無事
限定應該唔會再版掛...除非會將8月果隻再轉色...
回復  基拉大和

人地都話高追lo,證明有貨la,你理得人,好心你同人地諗下点解決好過,因為 ...
b855506 發表於 7-4-2013 07:53 PM

咁又唔好咁講, 其實我都有訂8月果隻, 不過trans-am隻色又真係無得比既, 所以咪高追囉~
頭像被屏蔽
Transarm 00 is already better than 00 for joint tightness.
我只七剑冇咩点玩 但系经过2年已经有关节炎 主要系右腿股关节同脚摞位置 跟住就系腰部嘅球形关节 目前三红版还没有关节松嘅问题 我2只七剑都有关节炎 以为是七剑通病 系限定三红得到改善 原来仲会有呢个情况
回復 7# genesicgaogaiga

反而我隻普通版冇咩問題, 竟然係隻貴野先黎有事...
i dont have such problem.
依家苯大興用窩釘,死症無得醫。
師兄,哩隻藝術品我勸你唔好亂嚟!佢個coating真喺手指甲長啲都有機會整花.:74:到時真喺喊都無謂...要玩就玩七月嗰隻,啲藝術品留番嚟供奉罷啦...:67:
00R TAM希望會用新色再出啦:$
小弟啱啱高追左隻Metal Build Trans-am Raiser返黎,雖然係全新未開,但係我一玩個主體就發覺左 ...
raiden1997 發表於 7-4-2013 06:41 PM

恭喜樓主入得心頭好

我過年前都高追左呢隻,...一樣全新未拆....不過無你所講既問題....其實反而幾緊下....
可能我未GET到師兄講既野...有圖會好傾D
我只七剑冇咩点玩 但系经过2年已经有关节炎 主要系右腿股&#208 ...
棋仔 發表於 7-4-2013 11:12 PM

呢個情況我隻7劍都有...因為長時間擺POSE掛...同埋手較嚴重因為拎大劍...已經有DD回彈既情況..