Toysdaily 玩具日報

大家齊給 hottoys 一點建議, 如何杜絕炒家排隊黨.

1、6、7可行,
2就應該可以代取,但必要訂貨人授權書(內容必須註明單號碼,取貨日期),
身份證copy,同取貨時必須向訂貨人電話核實。
咁雖然會令職員工作量多左,但變相會令炒家增添好多麻煩。
需知有D師兄真係未必有時間去拎...!!!!
回復 11# qiy
冇錯,Full Pay真係冇所謂,反正遲早都要俾。
最好加埋Full Pay訂單,可優先取貨......:71:
有得炒D FIGURINE才經貴. 所以HT不會加撃, 因炒家都係佢D客{:2_327:}
頭像被屏蔽
HT點會想杜絕排隊黨,天真
俾全數就無可能,這對消費者非常不利,
一個ID限買一只,但買玩具者駛唔駛又ID資料,真實姓名,電話俾HT知道又不是太安全
其實HT增加產量,供過於求就不會炒了。一限量生產就一定會炒,這是常識吧

上網買飛睇戲,會多收番費用$8,
有時間想平d去門市買,
返工無時間,唔想排隊既上網買貴幾個%,
炒家賺既係用時間換番黎,
想平既就用時間去排隊,
唔想排,冇時間既,一係貴幾個%,
後追既幫襯炒家,咁會唔會三贏?
上網買飛睇戲,會多收番費用$8,
有時間想平d去門市買,
返工無時間,唔想排隊既上網買貴幾個%,
炒家賺既 ...
chinam 發表於 10-5-2013 11:56 PM

now點至貴幾個%
再出係最好方法,有D lego就係咁。
bfish 發表於 7-4-2013 06:25 PM

Lego係永不復刻㗎,只會出ver2/3/4...
但官方會公開砌圖及零件編號等有心玩家可散件自組
炒家是不能杜絕的, 要炒一定有方法

只要改善排隊問題已足夠, 唔使買得咁辛苦, 依家安排咪幾好
HT根本唔介意人炒, 玩家介意ONLY. 簡2,3, 7啦, FULL PAID 佢都派唔切, 比咁多錢佢, 玩家仲驚. 再版個個都想, 但佢既生產力係做唔到. 加香港身份居民先訂得, 永遠減左南亞先.
頭像被屏蔽
Lego係永不復刻㗎,只會出ver2/3/4...
但官方會公開砌圖及零件編號等有心玩家可散件自組
mikepanda97 發表於 12-5-2013 08:30 PM

又係wo,每次出新ver個print都靚D,其實同HT,EB一樣,
應該越出越靚!
咁唯有安慰自己....都係博佢出靚D先買啦!唔靚ge留番益炒家!
又係wo,每次出新ver個print都靚D,其實同HT,EB一樣,
應該越出越靚!
咁唯有安慰自己....都係博佢出 ...
bfish 發表於 13-5-2013 10:44 PM

依家啲Lego 新ver虛到不得了,蝙蝠洞7787vs6860,蝙蝠車7888vs76001.....