Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: roger528

[動漫資訊] Marvel未來十套電影 + 上映日期

電影愈嚟愈精采,產品愈嚟愈水皮:(
The Incredible Hulk係Marvel買返hulk版權之後拍嘅戲,
係avengers嗰堆電影其中一套,故事同 ...
chshting 發表於 18-11-2013 10:25 AM

雖然李安果套唔歸入新的系列, 但兩套 hulk 唔係完全無關係, 故事係跟住去. 如果你只係睇新果套, 你會唔知 hulk 係點變成. 你地睇番兩套就知. 不過講真, 李安果套拍得好差.
雖然李安果套唔歸入新的系列, 但兩套 hulk 唔係完全無關係, 故事係跟住去. 如果你只係睇新果套, 你會唔 ...
gl_edmond 發表於 18-11-2013 03:18 PM

The Incredible Hulk 一開始片頭登字幕已經有回想片段交代過hulk點嚟,
我覺得已經代表同李安嗰套hulk分開講法。
至於兩套故事究竟係咪跟著去,冇官方指明時間線有關之下我會理解係reboot。Marvel studio拍嘅avengers一系列電影基本上在earth-199999發生,甚至同其他x-men spider-man都冇關系。
回復 30# 月心

STAN LEE愛將之一:D 應該有VIP款待:34: 只係時機未到:DD
回復  月心

STAN LEE愛將之一 應該有VIP款待 只係時機未到
ChrisLamXYZ 發表於 18-11-2013 08:21 PM

愛將都無用,係漫畫一樣被八瓜魚博士搶左個身體。最後死鬼賣
回復 35# 月心

哩段時間Stan Lee應該忙緊Marvel電影,漫畫都由其他人負責; 大家都估唔到的悲劇作結尾,但好快又有reboot即係製作團員有心重新打造新的蜘蛛俠!
回復  月心

哩段時間Stan Lee應該忙緊Marvel電影,漫畫都由其他人負責; 大家都估唔到的悲劇作結尾,但好 ...
ChrisLamXYZ 發表於 19-11-2013 12:45 AM

Stan Lee冇理Marvel漫畫好多年啦..... Marvel電影就更加唔關Stan Lee事....

Stan Lee只係Marvel既創辦人之一,亦創造咗好多角色,所以人稱Marvel之父
1972年佢已經由主筆呢個位度退咗落嚟啦,之後就冇乜再寫Marvel漫畫喇...
回復 37# Devil_Fudou

之前睇過一個Stan Lee的漫畫人生,話佢真係有投資同參與電影創作; 但因有人出古惑,令Stan Lee再陷入財困!唔記得係80定90年代Marvel Studio都無埋><

但谷底後反彈,又有人有意將MARVEL電影現實化; 到而家大賣!見Stan Lee一把年紀仲咁精神,以為佢有參與其中!臨記唔計:DD