Toysdaily 玩具日報

查看: 12427|回復: 30

[詢問] 準備入坑(女素體)+問題

新玩物...{:1_207:}我特然係拍賣BID 左盒Phicen包膠女素體因為真係好靚!所以BID左3XX$左右...

{:1_237:}但問題出現啦.. 點解 網上D人(普通素體)D衫着唔到?
Phicen包膠女素體比較大小小?
請問師兄邊到有Phicen包膠女素D衫賣?
因為初玩唔知太多..請各位師兄指教及引道!
再想問一下師兄你地用緊咩 女素體 ?邊款女素體好用D?
搭訕兩句……
我夠聽人話HS好多衫著唔到……
其實只係難著d姐……
衫點都有多少彈性既……如果唔係差好多 係可以既
擔心下d質素差既深色衫 穿耐左會染色在波地上好過啦
搵左白色衫打底先再穿其他衫應該可以解決……

回復 1# zz2qaz33

Phicen 同 Hot stuff body嘅出現係比一D女偶需要穿著少布,性感...需要展現到 joint 位而設計,body size就因應早年Takara Cool Girl 做藍本...所以如果樓主要為Phicen著衫(大面積覆蓋).....咁可能己經跟body design各走極端....所以見意樓主用cool girl或TTL body比較適合....但如不想再買素體,穿衣時可試用爽身粉.....

Cool girl body

Hot stuff

Hot toys

回復 2# 薜安
師兄我想問..邊到有高質素衫賣?.一般正常幾錢到?係唔係有深色衫要 忌買?{:1_215:}
回復 3# evilalive
師兄 cool girl素體或TTL body 素體 邊個好D?因為第一次買..價錢 幾多到?
Cool girl 素體係無單售,要拆本身盒装figure 或 試試 yahxx 個別大拆家...

TTL就係 Takara CG 嘅copy cat product, 但joint 位較鬆...大約一魚...
回復 6# evilalive
小胸 大胸 女素體{:1_215:}師兄着衫後邊個睇落去正常D?
回復 7# zz2qaz33

要睇著咩衫wor...
不過大胸著衫後有線條D
回復 4# zz2qaz33

首先我唔係老手 不過見無咩講便搭下訕啦……
由於始終d衫無人保證會唔會染色 最好打定白底
咁就唔會因染色問題而少左選擇……
當然質地好染色可能性低好多啦
咁其實有晒牌子 有晒透明盒包裝 下下成百蚊果d
咪當佢質素可靠d囉 咁可能你想成日轉款既
唔會下下買成百蚊既嘛  屠保有d好平既衫賣
便有染色可能  但好處當然係多入幾款 唔岩丟左都唔
肉痛啦  同女人買衫concept一樣姐……
還有師兄你玩邊種系列的頭雕先? 如我玩開日系頭雕的配cool girl or Hot toy body的就死緊. 會頭细身大. 揀包膠都要细胸的......包膠我有幾個,老實講, 真係好多衫穿不到....和可動性近乎零. :42:仲要勁痴塵!!!!! 正好話 "好睇唔好玩'. But 影相就真係very good. {:1_203:}

著唔到呀....衰人

還有師兄你玩邊種系列的頭雕先? 如我玩開日系頭雕的配cool girl or Hot toy body的就死緊. 會頭细身大 ...
Ricoyee 發表於 7-4-2013 02:35 AM

Ching, 呢個係乜牌子body? 我都想買中胸body 配日頭
痴塵問題正如樓上師兄講過
沈少少爽身粉 令到d包膠波地無咁啜
會有改善……
但我又真係未試過有著唔到既情況
當然本身太細件 或腰圍唔岩就無得講
可能係次序問題……
先除左個頭  穿左一邊先 讓另一邊多左空間{:1_208:}
再第高點手或屈曲一點 總之左就右就
最後都凹到件衫上身
當然我唔係咩衫都試穿過
但話好多衫都著唔到 我否定這言論……
我自己就全部都係用 HS

回復 13# joshuatang90

me too :35:

HS既波地都有佢缺點……
但最正當然係無接位
P廠隻野  我都未見過d女著黑底
無啦啦戴護腕既 明係用來遮手腳接位
我就唔鍾意d手腳有接位 就無選P廠……
不過 都好過HT果d胸底有駁位既偉大設計
再加“無點“設計 咁純情 相信小學生要玩:71:
幫囡囡換衫 家長都唔會反對
蝦活……底……你……發……既