Toysdaily 玩具日報

查看: 38713|回復: 89

[個人收藏] 當她不在,才知道她的好 - 永遠懷念:廿媽陀

[廢話]

作為菜迷,真係好多謝Yamato,難得佢夠傻,三十年黎,好多當年只有兩秒airtime既機體,出現過你都唔知既機體(老實講,我當年係唔知麥斯揸過1S的,咁快根本睇唔倒!),以至只存在於傳說中既機體,Yamato都一一奉陪,陪你班fans癲。

雖然有人話:車,一模多色啫。

但如果一模多色實食冇黐牙,點解Hi-Metal出完魂限麥斯1J都唔出米娜?連M&M都有風險,其他非主角款咪重危危乎?

有人話:公司仔,拎倒一個license,梗係用盡佢啦。

但睇返Y記既 engineering effort,尤其係近年既VF-19系列,睇得出係有心人,唔係生意人。

唔係生意人,自不然搞唔掂盤數.......

唔講掃興野喇。Post相!

[正題]

今期,係冇主題的。純粹係拎起一隻就影。

他的膊已爆爆地。係!係我唔識玩!

雖然麥斯揸1J好型,但揸cheap雞1A都ace,仲有型。

我唔識講;總之個感覺出哂黎。

奇怪當年冇出1/48 VF-1D。自幼已經覺得1D好classic。

呢隻野有冇曾經商品化過?如果有,果間野係咪摺左?

其實本來影左TV 1S,但影得衰到我都接受唔倒。我發現我其實鍾意TV 1S 多d。

我其實想表達佢test pilot 緊FAST pack,飛緊。但好似影到試飛失敗,仆緊。

Rainbow cockpit...  龜裂前影一張

呀...  不如兩張...

今晚冇咩飛機相...  一幅頂住先....

[後記]

關於Yamato後繼公司Arcadia既傳言,咩都有。

Macross系列何去何從,都係未知之數。

作為一個菜友,我只係希望...  唔該出埋

Spartan!一定要!
Phalanx!同上!
VF-1A HQ Guard
VF-1S Minmay Guard (Moon Act 同 Paris Act)
VF-4 FB2012色
順手出隻群雄動scale既Monster玩下,咁我就眼閉了。 {:1_220:}

多謝觀看 :64:

感謝大大這麼感性的分享
永遠會記得 YAMATO 給過我們的美好回憶:help:
小弟照片沒有大大拍的漂亮; 不嫌棄的話, 小弟 support 一張
Sorry, but what happened to Yamato may I ask?
靚相!!{:1_221:}

YAMATO呢間公司已經不存在了... :sad:
好感動呀能看見如此靚相:handshake:   除咗第三張{:1_224:}  

仲有唔該搵公司出埋1/60 YF-19 version 2 {:1_198:}
Besides VF-4, better do the VF-0D, VF-0B and Fan Liner, Also, SDF-1 TV version is a must!
好感動呀能看見如此靚相   除咗第三張  

仲有唔該搵公司出埋1/60 YF-19 vers ...
RTHK 發表於 6-4-2013 07:52 AM

第三張  is a must for worshipping 超神{:1_222:}

Yamato 係喜愛八十年代動漫玩具迷之福
macross,votoms,,megazone23,patlabor全部都係有heart的出品⋯
我仲等緊超時空世紀同機甲創世紀⋯可惜

我都愛1D呢

请你翻生啊!!!!!!!
仲有好多机未出噶!
睇完樓主講o既o野,好有感觸…:42:

貼張廿媽陀伯明翰小隊記念吓先… :die:

我又黎懷念下先!!!{:1_238:}

黎多張!!!{:1_226:}

我又黎懷念下先!!!
sundaydriver 發表於 6-4-2013 12:14 PM

呢張好有生活感FEEL~~我鍾意~~
Don't shot me ~~~~~

塞我唔岩, Yamato仲有其他好野岩我. 呢隻正