Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: gravegrave

[玩具攝影] ROBOT魂 劇場 - 紅蓮起舞

我有部單反 有燈箱 識用ps 加effect 不過我冇........心機:69:

所以支持大大咁有恆心出po 效果都唔錯 特別喜歡魚眼效果果幾張:71:
真係好有心既POST 唔卜唔得
我好遲先睇CG 好似兩個月之前先岩岩睇完 又覺得設定唔錯
不過依隻會睇定D睇下會唔會跌多小小先入:):)
有心好 post !
謝謝樓主的好圖好劇場!
超正!! 之前已經都好中意紅蓮起舞呢集~!
LZ加油!
好有心的分享, 今次紅蓮的確抵玩!!!
玩具插入動畫的 POST 心機之作, :love:X99
好正丫師兄 :shiny:
加油, 強烈支製作下集~
師兄睇完你呢個post 我都想搵機會學下你咁玩同出post !
支持!
L.L 發表於 28-3-2013 01:08 PM

這樣的2.5次元拍攝比新買回來淨擺Po屎更好玩,而且可以掩蓋sad貨帶來的缺陷及不快~~
(話說此紅蓮是中sad的...膊頭有條超明顯的黑色毛毛痴左上去...而且我都唔想再去諗條毛係來自邊個部位{:1_229:} )
師兄到時出post實支持\ = v = /

我有部單反 有燈箱 識用ps 加effect 不過我冇........心機
所以支持大大咁有恆心出po 效果都唔錯 特 ...
sk9091 發表於 28-3-2013 02:17 PM

師兄都試下啦~
你的恆心將會給玩具帶來生命,你的鏡頭下每位都是天皇巨星~XDXD

真係好有心既POST 唔卜唔得
我好遲先睇CG 好似兩個月之前先岩岩睇完 又覺得設定唔錯
不過依隻會睇定D睇下 ...
kit0829 發表於 28-3-2013 10:20 PM

尋日仲見阿虎有隻@$)的直購~~應該冇得再低XDXD

再次多謝各位師兄支持{:1_208:}
其實已經開始下集的製作準備~
但諗緊加唔加ps上去好= ~ ="...不然突出唔到紅蓮的吹波手效果... ... ...