Toysdaily 玩具日報

查看: 9601|回復: 15

[分享討論] 鐵甲威龍∼RoboCop

今日同大家分享係鐵甲威龍,老餅美國英雄,七十後應該對它比較熟悉。我少玩美版figure,不過對呢隻NECA出嘅RoboCop十分喜愛。因為它的gimmick, "spring loaded holster”,槍自動從腳彈出,跟足電影一樣,一個字 - 型。:36:

身為鐵甲威龍粉絲,點會得一隻figure吖。一次過分享埋日本仔 Kotobukiya 2006 年出嘅盒蛋。雖然細細隻,不過它們的做工精細,上色一流。:35:

RoboCop

第一集敵人,ED209,最初RoboCop比佢打到體無完膚。

最後比鐵甲威龍打到剩底對腳。

第二集敵人,MK2, 最深刻都係個頭彈出螢光幕show個壞人樣。

第三集...算罷啦,超差嘅一集 :72:

最後當然係RoboCop支專用槍Auto-9啦,得閒囉佢出來"轉"下,扮下鐵甲威龍都好吖!

來多張大合照,在此希望新一集RoboCop會好睇,對得住我地呢班鐵甲威龍嘅fans啦!

多謝觀看 :64:
支Auto9 正,同埋neca遲啲會出ed29,樓主儲定錢啦
good!!! must have!
support ching's post
what series is the bad guys?
把槍好正!!!!!!!!!!!!!!!
Cool collection indeed! {:1_208:}
其實一路都好想知道, 點鮮佢支鎗可以有咁多子彈....
兩代敵角都吸引,希望NECA會推出。
i love your gun!!!!!!!!
岩岩出既?
個造型+FEATURE好屈機下
回復 9# leawong

都出左好幾個月啦!
回復 2# 廁所仔

上Google睇過,真係好正喎!
我為Auto 9 而來了 {:1_221:}

那個壽屋啊, 盒旦質素上色還真不頼{:1_223:}
岩岩出既?
個造型+FEATURE好屈機下
leawong 發表於 25-3-2013 10:57 PM

好耐啦,見過好多次,但每次拎係手都放低左冇買
唔知點解睇實物梗係冇咁好   :!

回復 1# hlhkwok
我當年都係robocop fans. 可惜幾年前既壽屋旦無入ed209.
不過neca將會出, 千奇咪走雞.

你知M93R auto-9係唔係入電blow back? 我當年一出就買, 但係無blow back既. 仲記得個盒既q版公仔好頂癮.

p.s. 抄人圖, 我枝係外國, 帶唔到返HK, 同埋當年我掉左個盒!
我友auto 9 唔係入電blow back果支,我支係彈簧槍 280 fps左右啦,都okay好玩,個silencer重可以拆出來!