Toysdaily 玩具日報

查看: 6720|回復: 12

[玩具報告] 黑之閃電!!!!—ROBOT魂 SP BLITZ GUNDAM 閃電高達 完全玩評報告

一大清早就是魂SHOP來的電話,好,來吧﹗訂左半年的閃電高達~入埋佢,SEED五子終於可以聚首一堂。SEED入面最快講BYEBYE,但隻機又最正,佢死個下又真係幾可惜架。唔緊要,去報告先~~{:1_197:}

個盒痴左好多野,可唔可以唔好搞我個位呢.....咁樣,重有咩收藏價值?

個盒幾特別,有點透明味,全盒以紅黑色作主調,有點點的詭秘。

內容唔算好多。D手雖然有好多,但唔係隻隻都有用.....至於其他野,都係咁下啦~

個盾既設計唔錯~~

可動度一般,主要又係衰係裙甲度,整體表現不如神盾高達~AEGIS真係WIN左~

就咁企都OK既~

加埋裝備都唔錯~~

先落盾先~其實個盾同EXIA個個設計好似~

開槍先~

一定要玩下飛針啦~~

出爪先~~

不足的地方,是支野伸直個陣,個爪會搞到支下墜,即不能伸到直一直,很可惜~

換件變爪~~

感覺幾好玩架~

去劍先~其實,個盾幾難玩~首先,個盾太大,玩起上來唔太方便。之後個上面個三支野,成日掉下來,係不斷個隻....又好玩難搞番上去,總之就係煩

要好小心玩~

做小小動作都真係大廢周章架~因為D件都易掉下來,唔知係唔係QC問題~

當然要玩下斬人啦~

用下腳先~

飛腳~~

報告完,來一個總結~

總括而言:

優:
1. 上色唔錯﹗
2. 造型唔錯﹗
3. 個爪整得幾有心機誠意

劣:
1. 盾個三支野太易掉下來
2. 有部分配件根本無用,畀來做咩?
3. 配件太少了

詳細報告,可到小弟的BLOG,內有過百篇R魂報告:
http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1109191/index

特別評論—ROBOT魂 SEED五子

終於入齊哂五子。最初既STRIKE,一來個下,的確好震撼,高可動性、換裝,都係個時一D好正既賣點。

之後又出左個劍PACK和炮PACK都好好玩。

一早整左全裝備STRIKE啦......

接下來是BUSTER和DUAL,感覺都唔錯,但就少了驚喜。

到了AGEIS,感覺上,成隻野個模好似唔同左咁,雖然無得變型,但它卻是五子中最正既一隻。.

到了現在的閃電,講真,都好玩,但係,衝擊力就是少了一點呢﹗

希望往後,笨大可以出埋FREEDOM和JUSTICE,咁我就開心哂了~~

Support K大靚圖! 估唔到係D 飛有事......自己五子仲爭決鬥....T.T
BTW 小弟都好期待自由同正義, LEGAND, 希望有埋突擊自由VER. 2 同無限正義啦!!!
我只欠呢隻,我唔會因為要齊而入佢,skip!!
5子得佢係魂限 {:1_237:}

隻strike 真係唔錯 , 但係黎緊出隻 perfect strike.... 笨大真係 :what:

隻Ageis真係幾正, 可惜無得變形 , 做唔到經典自爆場面
造型真係一流!!!:71:
回復 5# 雷之魂
就下位就可以整到~~

http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1000497/index
支持K兄詳盡報告,
這隻實在靚仔兼好玩,入了都無後悔:57:
SUPPORT SEED 五子!! :75:

請問佢鎗盾係咪可分開? (原本係一件過) Laser 劍 又可唔可以就咁渣?
閃電懂隱形,會再出透明版唔奇
出透明版不會買了......黑色呢隻已經夠~
Thanks for such nice "playing" report!! :71:
May I ask does the black look plastic??

I have skept all of Seed's Robot Damashii because they look a bit too plastic to me.
But if this black has 消光處理 (好似登霸咁), I will consider getting it~

Again, many thanks for the report!