Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 5月 Megahouse Variable Action Hi-SPEC 超攻速Galvion

再謝謝redfish兄,看過多編介紹,小弟還是決定入手
但街不見現貨,玩具店說過兩星期或有船貨,等待中...
WalkerMachine 發表於 25-5-2014 10:24 PM

唔見現貨咁奇? 精品星期四在FACEBOOK已經話返左貨, 不過我因為一早搵左玩具店幫手留貨, 先冇出去買.
WalkerMachine 發表於 25-5-2014 10:24 PM

諗唔到Walker兄竟然對呢D百年難得一遇嘅神物諗咁耐都未買!
redfish兄, 我出遲咗MK, 今日信和精品話冇現貨了 ~~ 其實可能大部份都係客人留貨吧。

諗唔到Walker兄竟然對呢D百年難得一遇嘅神物諗咁耐都未買!
Panzer 發表於 25-5-2014 11:09 PM

係....因為我真係幾怕Megahouse呢啲神經刀 ~ 不過今次睇咗幾個日本report,覺得可以接受。
就算幾鍾意個機設都好,玩具出得差都係眼寃------屋企隻CMs 特裝機兵日日提醒我{:1_225:}
redfish兄, 我出遲咗MK, 今日信和精品話冇現貨了 ~~ 其實可能大部份都係客人留貨吧。

係.... ...
WalkerMachine 發表於 26-5-2014 12:52 AM

行貨返價其實好貴, 不過為免出旺區周圍找結果得個吉, 先搵屋企附近的玩具店幫手返行貨, 見代理咁耐都唔派, 仲以為版權有問題出唔到行貨(之前已有前科)

見日本玩家們的REVIEW, 一玩過實周身傷, 所以唔敢玩住.

本來諗住日本插水的話, 頑仔或國寶就有機會有平貨, 到時可以買隻粗玩, 但睇日本amazon價一直企硬, 去日本yahoo拍賣查"ヴァリアブルアクション ガルビオン", 都唔平得去邊, 相信都冇乜機會有平貨了.
昨日焦仁有現貨,$ !)()入手...
今日到手,隻野變形都幾惡玩,我D粗手粗腳既人,好驚整爛……

呢隻野好睇唔好玩, 變一次形已經夠晒皮.....:54:

終於等到呢位日本玩家影呢幾張比較圖, 相信好少玩家可以影得到
http://chokinzocu.blog24.fc2.com/blog-entry-147.html

回復 83# 玩具Joe
真係咁差?
回復 84# redfish

T-Rex 隻超攻速已經難 , Takatoku 嘅超攻速更加係神物 , 聽聞呢隻東東未岀Takatoku就執咗, 之後就鬼鬼鼠鼠俾人揾個透明膠袋包住就拎岀街賣, 數量不詳但肯定唔多{:1_201:}

原來T-Rex原版同Megahouse外形都唔係幾同
回復  redfish

T-Rex 隻超攻速已經難 , Takatoku 嘅超攻速更加係神物 , 聽聞呢隻東東未岀T ...
WalkerMachine 發表於 27-5-2014 03:54 PM

MEGAHOUSE是暫時唯一可以變晒3個形態的, 唔知MEGAHOUSE會否真的出埋背圖企劃檢討中的GALVION II, 用來同GALVION合体?

根據網上資料, 隻神物上的MARKING係TYCO, 而非Takatoku, 至於TYCO是什麼廠就真的唔知了.

當年在日本的售賣方式只是用一個透明袋包住, 冇任何配件, 根據相片當時只是賣500日圓(PIC FROM JAPAN SITE)
呢隻嘢好睇唔好玩,手關節變形高危,變過一次已經怕怕,成K嘢真係唔值,唯有用情意結心態來安慰自己.
原來1、2號可以合体而家先知……:45:
回復 87# redfish

我看過資料就話模具係takatoku嘅, 執咗之後"有人"攞咗套模嚟生產,不過有幾成真就唔知lu ...