Toysdaily 玩具日報

查看: 6438|回復: 29

[玩具報告] NECA Predator Series 8 玩後感~~(((少量文字<更新追加>, ~~~多圖~~~慎入~)))

通脹如猛虎, 小弟o既人工追唔上通脹已有多年, 無錢玩HT已經係改變唔到o既事實..............幸好天無絕人之路, NECA產品越做越好........................算喇.......無謂野唔講咁多...............入正題..............

今次NECA終於有返D新鮮感, 出左無數咁多個Terminator系列o既阿諾後, 懷疑佢自己都出到厭左, 州長終於有新形象出現~~~~~~~~~~今個series阿諾有兩個做型同 一隻jungle (classic) p仔, 有睇過predator第一集一定唔會陌生........
:$

今個series各方面都進步唔少, 首先關節已增至十幾個, 同過往terminator系列淨係可以扭下條腰扭下單邊腳可完全天與地~~~~~~

背心look手臂肌肉線條做得好細緻,青根都一清二楚, 色方面亦做到皮膚像有光澤, 有汗水反光o既感覺{:1_228:}

影幾張唔同度比大家:51:

&#25598;埋隻p仔對比下, 身高比例都做得幾接近真實~~~~~~~~~

想知NECA 各方面進步左幾多, 只要&#25886;返以前terminator系列o既阿諾一比之下:44:.....................

依隻 JUNGLE 對我黎講驚喜不大, 係甲色更加有siliver感, 層次感亦強左少少, 至於其他部份都係換湯唔換藥...........而且重令我嬲嬲地, 一開出黎, 大腿關節已鬆到...............幾經辛苦先企到埋想o既姿勢:53:~~~~~~~~關節易鬆真係NECA一大缺點(如果關節##fing~~~企唔&#31311;.....再加多十個關節比我都無用:ice:).......希望日後產品有所改善~~~~~~~~~~~~~~~~~

(另外個人感覺NECA o既所有P仔都係偏瘦削, 如改善這方面會更近電影造型)

關節咁鬆~~~~~~唯有係lee d姿勢&#31311;陣..................:ice:

招牌動作點都要擺下~~~~~~~

之前o既 series只入左隻戰損版, 順便擺埋一齊對比下~~~~~~~~~~~

今次褲o既做法巧妙遮到外眼o既關節部份~~~~~~~

又黎幾張唔同角度各方面對比一下~~~~~~~~~~~

兩個造型中我係比較鍾意lee個造型, 其實主要係因為lee款造型o既面相雕得較似阿諾~~~~
lee款配件多了把大軍刀, 機槍無做舊化~

擺返個terminator姿勢先~~~~~~~~~~:he:

最後都要講多次, 今次無論雕功, 上色, 視覺質感以及可動性都有好大進步, 尤其阿諾o既神態亦捕捉得更加準確.......
面部輪廓及紋理清晰可見..........像真程度數級跳~~~{:1_208:}

...再次用多張對比圖對比一下,  有時真係唔比唔覺, 一比之下以前不論雕功上色整體質感原來差咁遠......
{:1_236:}

NECA愈來愈強,仲要唔貴,唔覺唔覺愈買愈多....:(
Neca呢set的確正!我都set入左
I can feel your passion and must add marks for support! :)
I can feel your passion and must add marks for support!
Douglas.M.Saint 發表於 23-3-2013 09:39 AM

感謝版主欣賞:$
不得不承認係進步左!
支持!
Good post!!neca不停進步,玩家喜訊
very good sharing, i :love:love arnold and predator too!
真係平,靚,正,好毒{:1_221:}
希望佢可以逼到鞋記改進啦...
本來主力草&#22021;3.75依家完全落唔到手
NECA 暫時真係一間我認為係數一數二, 真真正正有heart o既品牌, 價錢公道之外, 明顯見佢o既產品質素係不斷進步, 唔似得例如好似孩記咁 "價錢比質素進步得多"............

希望NECA可以繼續保持製造figure/產品o既lee份真心, 相信各位fans一定會感受到及繼續支持:$
頭先行過見到實物,進步的唔止係雕工,仲有質感,睇落好立體!
但我覺得有d關節位可以遮好少少(好似太吹毛求疵:()
我都入左隻亞諾.本來想後追hottoy,炒到$2xxx太過份,:angry:好彩有neca真抵玩:)
呢D公司先算有heart ,H 佬果d真係......