Toysdaily 玩具日報

查看: 10575|回復: 9

[詢問] 日本大板好介紹

各位師兄,

小弟有幸下週會去日本大板旅行, 請問有無咩地方好介紹有很多平靚正玩具舖?
日本大阪玩具比香港...一般來說都比例貴 (HT, EB 你用HK價X2左右吧) , 除非是唔mind價錢搵絕版野. 師兄主要在大阪咩地方玩?
都應該係去難波個邊,電器街都幾多玩具。有D格仔鋪賣D公仔香港搵唔到ge!
建議住梅田,同埋去埋京都!
去電器街行下,如果想搵平12吋真係好難
梅田 有棟電器城有層專買玩具
日本橋 比較多玩具鋪
不過一定吾平~~~~~:P
難波隔離日本橋,都算多玩具鋪,但有一兩日賣12" 平日有一日休息!但諗住買HT,要去日本買就比日本人笑!去睇下都ok!去日本橋都大幾會遇到香港人!
多謝各位師兄解答, 我就是住在梅田, 相信你們指的地點都一定會去.
電電城大把
要乜有乜
電電城大把
要乜有乜
良太 發表於 23-3-2013 12:20 AM

ching指Yodobashi?

大阪得3個賣玩具的地方值得去
日本橋/黑門市場左近的DEN DEN TOWN電氣街
ww.denden-town.or.jp

梅田最大間的Yodobashi
http://www.yodobashi-umeda.com/

美國村有間MANDARAKE
http://www.mandarake.co.jp/shop/index_gcs.html