Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 麻友

[玩具報告] 風頭被搶的Perfect Strike(P2:新增RG改造劍裝炮裝背包)

原來出完模型再到Robot魂,好在無買模型!
有d背包只有限定先有,唔係會組裝唔到某形態,我之前都上黎問過,笨大跟本焗人乜都要買齊
超級玩具迷 發表於 21-3-2013 11:00 PM

冇乜人會理的原因是基本上得背包和支砲係新野, 加上seed系robot魂大貨隻隻插到喊, 呢隻strike今日一出日本amazon價已經25%off, 個勢有排插, 睇下d鋪一出立即65算散貨就知呢隻前景幾好.
冇乜人會理的原因是基本上得背包和支砲係新野, 加上seed系robot魂大貨隻隻插到喊, 呢隻strike今日一出日 ...
redfish 發表於 21-3-2013 11:50 PM

唔好只係話SEED,基本上大部份GUNDAM系ROBOT魂大貨都插:55: ..............
正...攪到我都想weekend開黎玩tim
我都預左插,等2百先買

小弟無錢買魂限劍炮裝,就用d經濟少少嘅方法改造劍炮背包,就係用RG改~

改造過程非常簡單,唔使10分鐘搞掂(應該)

劍裝只要將原本粗嘅插柱切除,用AA膠貼上幼嘅插柱,搞掂!背包連接位cut短少少就ok~

炮裝就將原本嘅ball joint切除,再搵一舊啱炮裝機械臂插得入嘅模型PC膠,修一修形狀,貼上

去,搞掂!背部連接位同劍裝一樣處理

一盒RG劍裝炮裝+sky grasper只要around$200樓下,買尼自己改點都低過另外買Robot魂

劍炮裝呱,有興趣嘅朋友可以試下~~