Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 7月 聖衣神話EX 山羊座 (官圖P8)

我個隻面係單膠, 底都係單膠
玩具玩人 定 人玩玩具 呢d野人睇既姐...
見到有位師兄話有人飛的去落訂~ 我笑左
而家玩玩具定玩膠紙?
而家玩玩具定玩膠紙?
leawong 發表於 26-7-2013 02:47 PM

老老實實,我儲正版神話ex係玩盒、玩膠紙,神話ex無得qc又唔"come"玩,擺多兩日就開始甩油,點玩?{:1_230:}
我買神話ex係出於對版權、原作的支持,把玩都係買隻老番樂創自己砌好過,玩上手起碼無咁肉赤:67:
痴線... 玩完直角玩膠紙
有病 ?
回復 199# 花少爺

:71::71::71:
老老實實,我儲正版神話ex係玩盒、玩膠紙,神話ex無得qc又唔"come"玩,擺多兩日就開始甩油,點玩?{:1_230 ...
花少爺 發表於 26-7-2013 03:10 PM

..............................:59:
回復 199# 花少爺
純作收藏? 係咪唔準備賣的?
回復  花少爺
純作收藏? 係咪唔準備賣的?
kinis 發表於 26-7-2013 04:39 PM

老實答你,我唔會為賺錢而賣全新品ex走,有時我會為左要完美盒而賣走手上個盒再用市價買過盒靚盒,咁算唔算炒?:44: 我咁多隻ex淨係開過隻人馬玩,display左一星期就發現開始掉色,我即刻快手快腳用2手價賣左去,再貼錢買返盒全新收藏,咁算唔算有炒?:44:
利申:我自認係半個完美主義者,只要我好鍾意個位角色而又想收藏,我就會買多過一盒尋求完美,例如我前前後後買左4盒神話人馬座(display左3盒)、3盒皇級人馬(display左兩盒)、2盒ex人馬(全部無開過):64:
真係各有所好…不過神話嘅係透明貼冇防冒嘅,揾風筒吹開佢就得,你要單、雙、三膠紙就自己貼都可以喇,出面好多奸商都係咁做嘅!{:1_208:}
至於訂貨定買現貨亦係各有所好,不過我會為買到靚價現貨嘅人而高興,人人有嘢玩;但同時亦會欣賞用盡方法、汗水去訂貨嘅人,因為佢哋肯去付出、努力爭取自己想要嘅嘢!{:1_208:}
如果純粹為收藏,甘就即係唔係買黎玩喇~~ 甘你買老番又話叫做對原作支持?
如果純粹為收藏,甘就即係唔係買黎玩喇~~ 甘你買老番又話叫做對原作支持?
熱血追擊者 發表於 26-7-2013 05:46 PM

我講係咁講啫,我都買無過老番{:1_201:} 神話ex既老番都唔平,一隻老番夠買一隻二手老神話黃金…