Toysdaily 玩具日報

查看: 11940|回復: 11

[GUNDAM] MG MSN-06S Sinanju Stein白色新安洲

初初係雜誌見到幅初稿圖,心諗咁都出,樣炳+厄錢,不過新出後見個價都幾合理,即管買黎砌下,砌落都OK喎,起碼內骨架全部改用PS膠代替ABS膠,可以放心上色,條腰唔會好似隻紅洲咁一扭即斷,GOOD!

支鎗和炮都好重,雙手會不舉,所以都係一支擔係膀頭,一支垂低掂地。

伏朗托上「頭」,原來笨大既比例係機械人頭同駕駛員幾乎一樣高。

[img][/img]

十字斬!

謝謝觀賞!
呢隻原石係別有一格,唔錯:71:
to 樓主
workshop418大大的上色很detail.......
to j.w
我反而會等之後果架新安洲, 呢隻忍手
回復 3# 真司

動畫版???
我等佢個戰損版:34:
回復 4# j.w

是的, 動畫版
月底出個隻紅洲已全面改用PS膠做內骨架,再無之前膽戰心驚的情況,而且多支炮,所以到合理價時應該會入手:57:
條腰唔會好似隻紅洲咁一扭即斷 - - - - - - - 堅定流架~~!!!

砌得好好, 上色very good.!!:handshake:
回復 1# workshop418

Good work!!:71:
塗裝細緻, 精要的講解
謝謝大大的分享
謝謝分享! 我覺得白色版靚過紅色.
nice sharing :71:
nice work.  support.
回復 7# 馬仔

堅實既,條腰唔會一扭即斷,不過腰外裙甲,尤其係背後個兩大塊尾甲個關節都幾鬆下,而側邊裙甲俾前後甲夾實,位置extremely perfect fit,安裝時要小心,唔係好易括花。