Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 香港玩具零售業已死~~

回復 75# chiu

唔知應該叫閣樓, 定,一樓才對, 果處擺放很多軍事模型 (基本上是"小號手")
頭像被屏蔽
咁請問師兄,正確地址係咪向元朗合財街 33 號,即盒益商業中心隔離呀??THX!!
chiu 發表於 21-3-2013 12:11 AM

唔怪之得我上次睇完呢度的師兄講之後搵唔到, 原來有2個合益!!{:1_206:}   
我上次去的係合益廣場........{:1_229:}
頭像被屏蔽
係沙田市中心附近仲有一間,就係瀝源商場行去禾輋既天橋,都已經幾十年,但係d價就咁多年都係偏高

我自 ...
woofai10 發表於 20-3-2013 02:04 PM

瀝源間叫寶寶~ 一般高達貴出面幾草野...
香港地連大品牌都要上樓,何況得微利嘅玩具店。有時都好感概,香港漸漸唔再係我認識嘅香港!
...
yabuki_joe 發表於 21-3-2013 04:57 AM

小弟今年都同朋友膽粗粗攪左間樓上鋪, 利潤真係低到你唔信...
希望捱得住 :unhappy:
回復 75# chiu

我又係大約聖誕節去行,佢唔知幾時開放了留上,上面全是軍事模型來的,而且比較大盒的才放留上,但牌子好像比較差的內地品牌!去看看吧!^^
1)另外有否去旺角彌敦道與登打士街交界的環球的Hobby館?這店也有2樓的,2樓是全軍事!
2)銅鑼灣渣甸街與邊靈頓街交界的環球UML  H0obby館?它的3樓全層全是軍事的!
以上兩間時常話般遷清貸,不知道現在仍否健在!另外銅鑼灣那間我不太記得是否3樓,環球總店我相信你一定會知,所以不寫了,希望你能找到你要的模型吧!
如再找不到要找日網了,如hoppy1999,amiami,HLJ等了!希望可幫到你啦!
頭像被屏蔽
1)另外有否去旺角彌敦道與登打士街交界的環球的Hobby館?這店也有2樓的,2樓是全軍事!
2)銅鑼灣渣甸街與 ...
mpp025 發表於 21-3-2013 04:38 PM

旺角那間已搬了去廣華街
頭像被屏蔽
回復 81# 大猿猴

加油師兄!無野無話唔得,點都好,俾心機!
好多年前 煙士點有間玩具舖,老細係個光頭佬,佢賣野手法我吾清楚因未幫襯過,(因當年尼度好多人插佢),我只係知 ...
gunbaron 發表於 20-3-2013 07:11 PM

尋真隔離老變舖有時會見光頭佬出沒, 但唔知佢打工定入股定義工{:1_197:}
頭像被屏蔽
我自己睇法,,
玩具零售係香港,轉變既只係形式, 例如變晒網上拍賣,

反而我覺得可惜係依家娛樂太多,,
砌軍模呢D講求耐性既興趣,, 真係愈黎愈小人玩,
想加入,,都因為身邊無人玩而放棄,,
即使真係加入左,, 都真係得自己玩,,
依家砌模型好難搵圈子....