Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 有無ching玩過呢隻kuuga figure?

就係佢啦,係action figure黎,約七吋高

呢隻已經係六、七年前既產物,當時仲係初中生既我仲未認識咩係action figure/12吋

純粹因為自己鍾意kuuga所以買左佢番黎

佢本身並唔係完成品,係boby、皮衫、parts分開

要靠自己一手一腳幫佢著衫,而且啲parts有多餘既膠邊,要自己批走

砌完就擺左入櫃,一直都無乜點理佢

今日執櫃時重新拎上手,先發現原來佢唔係咁簡單{:1_236:}

佢係用全金屬body,夠哂硬淨,又企得穩

自己本身唔係成日打理佢,但今時今日拎上手,件皮衫只係得掂住件盔甲既部份有少少溶膠,仲要完全無龜裂

雖然只得七吋高,但上色一啲都唔馬虎,睇條belt就知

對眼仲要係透明複眼

細個對玩具完全唔熟識,到而家開始有研究先知當年誤打誤撞買左件寶番黎

靚boby,靚皮衫,靚上色

點解六、七年前既技術仲可以好過今時今日medicom既品質?

有無師兄知道係咩原廠出?  間野而家仲有無出action figure?

記得當年仲有其他款,好想買番黎玩下
頭像被屏蔽

我都有另一個版本嗰隻,即係黑金kuuga