Toysdaily 玩具日報

[分享討論] I.I.P - 12"不負責任情報帖

Zombie Superman by Pzycho Custom. :$

左 SHF,  右PI 1/12
catcat 發表於 3-9-2013 10:49 AM

點解我啲相被人轉載今多以之後上埋TD {:1_224:}
EastarToys - 1/6 Accessories - LZ001 Priest Vestment

點解我啲相被人轉載今多以之後上埋TD
jerrytang617 發表於 3-9-2013 01:56 PM

不問自取是為………轉載都係口甘話!
點解我啲相被人轉載今多以之後上埋TD
jerrytang617 發表於 3-9-2013 01:56 PM

微博上貼相個位(水印個名)無講明係轉貼,師兄你唔講我真係以為係佢分享咋。
不問自取是為………轉載都係口甘話!
馬田丁 發表於 3-9-2013 05:31 PM

http://weibo.cn/comment/A7DOseAp ... &st=080e#cmtfrm
微博上貼相個位(水印個名)無講明係轉貼,師兄你唔講我真係以為係佢分享咋。
catcat 發表於 3-9-2013 05:41 PM

Catcat 大大,無相干。這些相是我昨晚在whatsapp的群組分享給相關的大大。只是劣圖數張,竟然由whatsapp去到國內微博再轉回來香港TD。:79:
国内12寸玩家 hyyd87 DIY作品 美军海豹悍马小队

OE泥模預告

回復 1161# catcat

cat兄,唔好意思!小弟實在有點衝口而出,眼見朋友的照片被人盜用仲要加水印,忽然有點睇唔過眼!只少都要問下人上唔上載得!cat兄係我哋設既群組谷度都有啲谷友替你說好話,可能係我過敏誤會cat兄!請cat兄唔好放上心!
回復  catcat

cat兄,唔好意思!小弟實在有點衝口而出,眼見朋友的照片被人盜用仲要加水印,忽然 ...
馬田丁 發表於 4-9-2013 05:31 PM

認真mode,如果係主場,甚至係閒聊區,開個新帖"借"圖去出帖的話,確實是賊子行為。小弟呢個情報帖的目的,主要都係想比最新情報大家睇,如果相片有水印(連blog link都有埋)的話,小弟會假設大家明白這是轉圖。老實說未必有時間去確認,或者如果先問準圖主再轉的話,可能已成明日黃花了。下次個位人兄的分享,小弟會先假設佢係"借"圖,經一事長一智吧。。

個人覺得如果係開箱評測/完整報告的話,基本上小弟是不會轉貼全文的,最多比條link大家去原文網址睇。唯一例外係呢篇:

http://toysdaily.com/discuz/thread-186041-1-1.html

小弟睇完真係覺得太正啦,所以係bbicn問左樓主至轉貼。基本網路禮貌小弟還是會守的。
Damtoys 女body
唔知係咪會出 Gangsters Kingdom “Spade Q"?
Damtoys 女body
唔知係咪會出 Gangsters Kingdom “Spade Q"?
joo200456789 發表於 4-9-2013 10:28 PM

超長腿,真係有可能係漫畫化的角色。:71: