Toysdaily 玩具日報

查看: 16479|回復: 50

[分享討論] Medicom 幪面超人 龍騎 唔怪得咁平

一開盒就出事...........

睇到ching啲相:69:有啲擔心遲吓果隻wizard添{:1_229:}我訂咗呀wizard呀{:1_206:}
Wrong post and I help u to move already! :)
Medicom 啲嘢係咁上下, 如果呢啲仮面超人等等嘅特攝及日本漫畫人物比Hottoy 出(本人不是Hottoy Fans, 只是有感而發), Medicom 喺香港市場可以冚旗了.............{:2_329:}
Medicom 啲嘢係咁上下, 如果呢啲仮面超人等等嘅特攝及日本漫畫人物比Hottoy ...
白少一 發表於 14-3-2013 09:03 AM

city hunter 是HT出的,吾知c兄覺得 出成點呢 ???
city hunter 是HT出的,吾知c兄覺得 出成點呢 ???
joeyip 發表於 14-3-2013 09:14 AM

呢隻我都有買,雖然面相唔得,但個素體都叫做噤玩先囉,又有多一個Q版頭可以換,我個人來講 : 孟波我是收貨的, 但讶子就...........{:2_285:}
有幾平先?吾通係二手貨?
頭像被屏蔽
近掛係有d龍騎既平貨  約4條魚 出旺角行一轉應該見到
M記改咗用301改BODY應該耐用D,如果唔大力拗應該冇事,反而EVA個種BODY先至高危,因轉動手腳個下關節唔受力
回復 1# asura-d

ching 頭2幅唔係好見到咩問題 不過斷腳就..... 冇得換咩??
頭像被屏蔽
其實人氣最高的3間人偶公司,各有優點,一點也不見得HT係最好的,

美國SS:
good...美國版權超多,星戰及美漫產品系列最齊,連閒角都出一大堆,價錢最平,出貨準時
bad.....真人樣頭雕,水準麻麻, 舊一代素體有時會腳軟
近況....樂意同其他公司合作,例如HT,所以近作的水準有極明顯的進步,但價錢加左小小.

日本Medicom
good....日本版權超多,動漫角色水準極高,產品系列超齊,連閒角中的閒角都出一大堆,出貨超準時
bad.....真人樣頭雕,水準麻麻, 舊一代素體手腳及皮衣時有爆裂,因日元高企,價錢最貴
近況....樂意同其他公司合作,例如EB,所以近作的頭雕,衣服及素體有極明顯的進步,但價錢反而跟日元有所下降

香港HT
good...真人樣頭雕水準極高,配件及衣服製作精美,有心機開發新技術,
bad.....間中貨不對版或水準不穩定, 版權比較片面,系列隨時中斷, 包裝又大又無謂, 出貨期超慢及極不準時,價錢貴
近況....價錢直昇機般上升中.......積壓的單也上升中.......
:42:  100%不值   {:1_205:}
頭像被屏蔽