Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 記念哥哥十周年....

多謝dvddvdhk兄美言,上次有緣一見,希望再有機會同師兄你分享人偶收藏樂趣。
evilalive 發表於 9-3-2013 09:52 PM

一於咁話 {:1_208:}
一於咁話
dvddvdhk 發表於 9-3-2013 10:16 PM

Yeah...{:1_226:}
回復 13# evilalive

再睇番大公司個post有以下感覺

張國榮雖然官仔骨骨,但其實給人好隨和的感覺;佢地可能要出禮服look,又立頭;令到人地感覺硬崩崩好拘謹><改少少已經似院兆祥 {:1_220:} 咁浮誇

你的哥哥真係望落好舒服好自然:71:
chankb大師話ok,咁都可算有50分合格啊......
evilalive 發表於 9-3-2013 10:06 PM

咪玩啦, 我只係玩具痴漢一名{:1_209:}
支持你:$ 好有心機呀!師兄一定好鐘意哥哥?
回復  evilalive

再睇番大公司個post有以下感覺

張國榮雖然官仔骨骨,但其實給人好隨和的感覺 ...
ChrisLamXYZ 發表於 9-3-2013 11:08 PM

謝謝ChrisLam兄美言,老實說以fans黎講&#22000;隻唔係太收貨.....{:1_229:}
咪玩啦, 我只係玩具痴漢一名
chankb 發表於 9-3-2013 11:12 PM

&#21523;{:1_236:}....如果係痴漢...都係一名SW痴漢啊:he:
支持你 好有心機呀!師兄一定好鐘意哥哥?
xxhongxx 發表於 9-3-2013 11:28 PM

感激xxhongxx兄支持:64:,哥哥是小弟唯一偶像呢:35:
回復 1# evilalive

evilalive兄,在下很少留言男性人偶的post,
見大大出手所以才吸引進來看看哦~
在下對男性頭繪油並沒經驗,所以不敢評語:
但在下被大大所感動的是大大對製作的熱成和樂在其中呢~:love:
回復  evilalive

evilalive兄,在下很少留言男性人偶的post,
見大大出手所以才吸引進來看看哦~
在下 ...
火宅之人 發表於 10-3-2013 12:37 PM

超感激火宅大師支持啊{:1_227:},小弟近年己什小時間制作人偶,像今次而言,每段只能動數筆,不能一氣呵成,另到整體性不一至和不能達到心中要求:42:,不過如大師所說,享受其過程才是最重要:love:
經evilalive 兄改造後已經好好多,但受頭雕本身所限,始終同Leslie (當時D人仲未叫佢哥哥)差好遠

哥哥係我講書時已好鐘意&#22021;偶像,學佢D腔去唱歌更係去唱K指定動作,官方果隻人偶同佢本photo book 我都email 落左order,但老實講仲差好遠,如果EB真係出,希望好似佢呢排D頭雕咁隻隻都有驚喜,可以刺激下市場出D更像真&#22021;哥哥頭
蘇骨~~!!:71:
經evilalive 兄改造後已經好好多,但受頭雕本身所限,始終同Leslie (當時D人仲未叫佢哥哥)差好遠

哥哥 ...
Dr.AL 發表於 11-3-2013 12:04 AM

Appreciated of your kind comments Big bro Dr. AL:love:, I do wish HT and EB could release a better version of Lesile later:D....coz the announed version is just:cool:
蘇骨~~!!
MAX 發表於 11-3-2013 12:18 AM

Thanks for the kind words Master Max:64:
真的不錯,有神韻:71: