Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 神打魔帝

[玩具報告] 極魂No. 027 「平成第一車」Kuuga 專用電單車- TRCS-2000

回復 15# 老文

咁又係呀xdd:x
呢架都係等插水毛入:DD
我都入咗依家野,不過開咗盒之後覺得一魚都比多佢{:1_201:}
回復 17# desectors
e架車反而另kuuga 升番價{:1_224:}遲d又有埋甲蟲, 睇番跳樓既機會都唔大:(

回復 18# timothy276217

造形黎講我覺得都ok的,

唔望佢去到一魚,

不過佢賣得貴過之前出得好好既555 & Agito 電單車 我就覺得幾過份下
極魂愈出愈貴,貴到同SIC差唔多價
笨大既做法

其實極昏係出過4架電單車嘅。。。。比例嘅問題,係為咗之後果件甲蟲變身合體用!
外盒 (正面):
外盒比預期的細小, 本以為盒子的Size 應該與Agito 的電單車差不多, 但實物卻細了1/3,

換了新包裝後, 畜生Bandai 偷工減料的功力更加爐火純青...........

神打魔帝 發表於 5-3-2013 05:12 PM

不能認同這點...:74:
包裝盒料小,算是環保,應該表揚...:78:
啱啱睇過下大大個blog,好多野睇
請問終極古迦配呢款電單車比例ok?
因最近入了金古迦但考慮緊入唔入電單車
回復 20# JUNOWONG28
冇辦法啦, 大廠就係咁, SIC, SHF 果D初初出都係好平,
E加個價真係好嚇人.......

-------------------------------------------------------------------------

回復 21# 歪勾
冇錯呀, Agito, kuuga, 555 同 913, 不過由於913果架太大部我冇拎黎比較,
其實TRCS-2000 響大小上算ok,
但我講既比例問題係出現響前轆與車身既距離太短,
令到成架車唔夠高身, 應該唔關要就番甲蟲事既...

------------------------------------------------------------------------

回復 22# ekim11

其實bandai 出既玩具, 好多個packing 都好大...
如果要就體積最細既極魂黎搞環保個人覺得唔太合邏輯.....
當然, bandai 係可以搞環保, 係好事,
但我自己就覺得就算佢真係為搞
環保,
bandai都係響偷工減料既大前題下搞 .....

------------------------------------------------------------

回復 23# frankieccc
多謝支持呀ching,
其實e架電單車搭所有極魂既拉打都岩用,
比例係ok的,
但係我睇過有ching 張TRCS-2000 配金蟹, 個人覺得有D怪
可能等埋甲蟲合體會順眼D