Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 原始的力霸!! Rhino 犀牛人

回復 11# ChrisLamXYZ

對.. 如果有玩過舊款MS.. 就知近來的MS.. 進步提昇中.. 難得的又未被炒.
係? 因為我心大心細, 買山口隻蜘蛛仔好, 定孩記好...
但噚日睇完, 又覺得呢隻啲造工最好, 又最抵!
唔知呢隻MS同山口比, 邊隻好啲呢?
我覺得造型就贏晒, 但可動性方面呢?
係? 因為我心大心細, 買山口隻蜘蛛仔好, 定孩記好...
但噚日睇完, 又覺得呢隻啲造工最好, 又最抵!
...
bobafett17 發表於 28-2-2013 02:45 PM

山口我覺得個shape好怪,而MS其實可動性好唔錯(但當然冇山口可以扭得咁誇張)
我支持MS
我記得弱點好似係身體散唔到熱, 流唔到汗
山口我覺得個shape好怪,而MS其實可動性好唔錯(但當然冇山口可以扭得咁誇張)
我支持MS
edmondphk 發表於 28-2-2013 03:32 PM

都講得啱, 我認為山口最核突係啲圓型關節太外露, 令到成個身體怪怪的!
回復 16# snake888

是呢,現在MS真係大件夾好食,上色又仔細,又平過ML,都是好東西!
想問問點解rhino會犀身人面{:1_215:}
This one is really cool.
都講得啱, 我認為山口最核突係啲圓型關節太外露, 令到成個身體怪怪的!
bobafett17 發表於 28-2-2013 04:02 PM

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=186505&highlight

舊post.. 可動造型比ching參考下
想問問點解rhino會犀身人面
Andyccel 發表於 28-2-2013 11:44 PM

我諗佢食錯藥.. ps 我冇睇漫畫唔清楚{:1_215:}
我記得弱點好似係身體散唔到熱, 流唔到汗
jonathanchui 發表於 28-2-2013 03:35 PM

咁佢米菊到爆囉..{:1_197:}
多謝CHING~ 應該明天會去買 :)
多口一問, 點解MS啲貨無人炒! 坦白講, 質素真係唔差, 大件夾抵食!
雖然有部份可動性一般, 但未至於咁多人講到咁差啫~
多謝CHING~ 應該明天會去買
多口一問, 點解MS啲貨無人炒! 坦白講, 質素真係唔差, 大件夾抵食!
...
bobafett17 發表於 1-3-2013 02:12 AM

炒唔炒又係市場學... 周位冇晒貨時又係時候炒到上4,5百蚊隻
我入手過呢隻好似係美金60蚊左右.. 真係唔多見再有
回復 22# Andyccel

轉自大陸論壇AC某網友的注解:
人物简介:
    原名为AlekseiSytsevich, 是一位身怀怪力的俄国人.移民到美国, 因为非常不聪明,没有任何一技之长, 职场到处碰壁.但是他又急着想把还在家乡的其余家庭成员带进美国, 唯一一个他能作的工作,就是当黑道的打手。
    某一天,美国东岸一带的某政府组织看上他的怪力而联络他. 政府给了相当可观的一笔钱,希望他能成为某秘密实验的人体材料,急需金钱的Aleksei没有拒绝的理由,因为曝晒于大量的辐射线, 和打入体内的各种化学药剂起了反应,一层极度强硬的聚合物附着在他的皮肤上, 就是大家熟知的犀牛皮了。当然,起变化的不只是外表, 他的力量,速度都爆发性的提升。于是, 政府给他一个代号:Rhino犀牛, 并且雇用他当一名超级杀手。他的第一份工作就是去抓一名握有军方机密的陆军上校,但蜘蛛侠及时赶到现场,击败Rhino并将其逮补。当然,监狱是关不住Rhino的,他逃狱之后,和蜘蛛侠数不尽的斗争就此展开!
頭像被屏蔽
多謝CHING~ 應該明天會去買
...
bobafett17 發表於 1-3-2013 02:12 AM

MS 有啲款都會炒架,但MS 有樣野好,就係佢地見邊隻受歡迎都會好快有再販推出,同埋佢地推出新款式係行日系銷售模式,即係逐款推出,零售商可以根據銷情而選擇每款角色的入貨量,因為供應能夠回應到需求,所以佢地啲價格一般比較穩定。唔似一般其它美系玩具咁,硬係要成個SERIES一SET幾隻咁推出,好多時就因為ASSORTMENT分配不均,零售商要硬食好多隻唔受歡迎的角色,呢啲款成日變死貨,帶來鉅大損失,所以零售商為自保,通常要將同SERIES而受歡迎及配數少的角式提高價黎賣,以拉上補下,減底死款貨的負面影響。

而孩之寶的出品就係一直用呢個咁戇居的行銷方法,所以佢出襯的產品不論老變好,MARVEL好,星戰好,受歡迎的款式經常炒高就係因為咁原因。