Toysdaily 玩具日報

查看: 14723|回復: 14

[玩具攝影] 天氣不似預期~ SHF Weather Dopant

小弟TD第三帖
今次主角係天氣先生

呀! 係佢至啱, W系列入面既Weather Dopant

買左好耐都冇時間同佢影相, 咁啱換左相機, 就同佢影下啦

Weather Memory的持有人,是連續凍結事件的犯罪者 - 井阪 深紅郎
風都中有相當名氣的醫生,實際上是研究Gaia Memory的密醫。
井阪相當擅長改良Gaia Memory,能透過各種方法強化或弱化Memory的能力,雖然研究Gaia Memory能取得不少資料,但他認為研究Dopant本身能獲得更多資料,被井阪看過的Gaia Memory患者實際上都被當成實驗品,為的是取得其中的資料來強化Weather Memory的能力,成為究極的Gaia Memory。

配件唔多, 只有4對手同2支武器

正面

背面

detail位上色唔差, 腰間條龍好正

擺pose~

呼風喚雨~

W: さぁ、お前の罪を数えろ!

搞mode

W: 架?
Weather: 嘛 lol

Kabuto

Kabuto: 我><

Thanks for watching~:64:
雖然人間體真係口味好惡,但dopant型態確實好型:$
Thanks for sharing {:1_226:}
回復 2# timothy276217
thx ching, 佢人間體真係好變態:42:
Add marks for your "heart" post first! {:1_220:}

I only took 1 photo for it and now it stored in my elder brother's home... {:1_222:}

回復 4# Douglas.M.Saint
wow very nice background:71:
上色的確幾正,支持師兄
支持有heart既分享{:1_226:}
但要走,總要飛:43:
天氣先生:)
買番隻藍A{:1_226:}
thx for support:64:
但要走,總要飛
wwoonn 發表於 25-2-2013 11:22 PM

好歌百聽不厭:71:
天氣先生
買番隻藍A
saga522 發表於 26-2-2013 04:24 PM

唔知點解覺得shf藍A個身好怪, 冇乜好感:(
Rider W 戲內&#22021;歹角大多令人印象深刻, 天氣先生絕對奸得出位, 但小弟始終 prefer Eternal!
Rider W 戲內&#22021;歹角大多令人印象深刻, 天氣先生絕對奸得出位, 但小弟始終 prefer Eternal!
Englishman 發表於 26-2-2013 07:40 PM

eternal個價企得好硬, 小弟呢d窮書生買唔落手:die:
eternal個價企得好硬, 小弟呢d窮書生買唔落手
garylai13 發表於 26-2-2013 07:45 PM

小弟舊年去大阪後追&#21655; Eternal, 二手價 (不過係全新未開盒) 圍起港銀都五條魚有多, 不過都平過係香港&#22021;炒價, 所以買果陣冇多作考慮。想當年係福利見到五條魚有找都冇入真係有點後悔。