Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: batmaniac

[其他] EX黃金聖衣腳甲太過窄

正常人著住咁多甲, 例如黃金聖衣的覆蓋度,
應該唔多點郁到,
當然動漫有它的不合理性,

但去到出實物, 又不能正視這個問題,
要著甲維持高可動, 唯有個身造得越來越幼,
幼到素體變得'厭食症',
素體其實沒多展示意義.
只有在著甲後, 身型才會正常一點,
好像普通人穿薄衣的身型.

可是聖衣神話等, 都是裝著的,
裝上去才好看, 而且組裝也幾麻煩的,
穿上去就少會經常拆拆合合的,
要DISPLAY埋聖衣型態, 不少人會買多一隻,
對我來說, 如果出一隻好似SHF光牙咁的組裝完成品,  
也是不錯的入坑選擇.
(我也是自少看星矢大的, 很有感情, 可是不喜歡聖衣神話的麻煩玩法,
所以神話玩具玩得不多, 也貴.
可惜新出的光牙又不是我老餅口味, 笨大又不會出舊角色和自己打對台)
應該唔多點郁到,

但去到出實物, 又 ...
cliffordchan107 發表於 26-2-2013 11:29 AM

如果12宮係 shf 出, 大家又點睇? 不過膠味重
如果12宮係 shf 出, 大家又點睇? 不過膠味重
denniskwong 發表於 26-2-2013 02:22 PM

應該不再有這個幻想了, 就算出, 也是新的星矢動畫,
不會再出舊動畫的了,
裝裝拆拆先係玩聖鬥士聖衣神話, 如果好似光牙個一隻, 只會死得好慘.

可能大家已經習慣左呢個玩法.:unhappy:

應該唔多點郁到,

但去到出實物, 又 ...
cliffordchan107 發表於 26-2-2013 11:29 AM
裝裝拆拆先係玩聖鬥士聖衣神話, 如果好似光牙個一隻, 只會死得好慘.

可能大家已經習慣左呢個玩法.:unhap ...
馬仔 發表於 26-2-2013 02:40 PM

就算出SHF冇光牙咁慘...
又會有人話冇合金...
根本冇可能會討好全部玩家...
係玩具到挑骨頭既玩家可其多...
我自己係其中一個...

可能大家已經習慣左呢個玩法.:unhap ...
馬仔 發表於 26-2-2013 02:40 PM

當然是我自己唔識玩, 裝裝拆拆我也喜歡玩,
但仍留於裝著變身的階段, 易拆易裝,
搞完一大輪先裝完, 就無心機影相了, 入盒也麻煩,
而且擺POSE麻煩, 浪費了素體完善的關節,
更顯得身體軟奶奶.

當然光牙不是我杯荼,
如果出車田星矢, 我或會買回喜愛的角色.
不過笨大不會因為個別的喜好而出.
大家都喜歡/接受神話的話, 那我就是異類了.