Toysdaily 玩具日報

希望Hottoys退回Leslie版權給Enterbay代替去造。請支持

回復 30# QQgirls

T2咪得囉,另外Jack船長都兩間齊出呀
1) 視乎版權係咪真係獨家
2) HT有冇買斷?
3) HT買嘅會唔會係年尾時段推出市面,你知啦,收訂之嘛。
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  QQgirls

T2咪得囉,另外Jack船長都兩間齊出呀
1) 視乎版權係咪真係獨家
2) HT有冇買斷?
...
chungyuihing 發表於 22-2-2013 12:29 PM

T2 HT的是1:6, EB是1:4所以icense不同啦~
jack 就真係無exclusive
我見HT寫明是獨家推出所以估EB應該未必有? 但有可能HT是出"Leslie本人" 而EB是出電影角色所以license不同? 另外個人認為HT呢個license只是"過身10周年記念"用, 算是一次性的. EB遲d先出(電影角色)都唔急呀.
回復 34# jeffloh

都啱,其實版權好取巧,髮型唔同,服裝cutting唔同都可以係唔同版權,獨家可以係獨一個款,同好似你講獨家十週年掛帥
EB !!!................
其實邊個做都唔緊要, 做緊要做得靚同似!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
各方師兄的意見勁"正",我仍然覺得Figure最緊要就係個樣,
其他都只係配套..樣是勁緊要..那一間做得似一定要支持.Body都可以配,但係頭實在難找.
頭像被屏蔽
eb頭雕一定似過ht但波地就差D啦,2間一齊出就好睇遄戲
rickytse5 發表於 21-2-2013 10:54 PM

EB headsculpt + HT body = perfect...? {:1_208:}
其實邊間出都冇所謂,
但唔好搞咁多"花臣"就得,
又限量、又排隊、又要抽咁,
仲麻x煩過去七仔換Kitty.......{:1_200:}
其實邊間出都冇所謂,
但唔好搞咁多"花臣"就得,
又限量、又排隊、又要抽咁,
仲麻x煩過去七仔換Kitty.. ...
kafai1978 發表於 27-2-2013 01:12 PM

7仔換公仔e家要訂呀.....果次我女朋友去換, d staff咁講, 真係吹脹..............................

以我所知, 1/6 同 12"係唔同授權,
即係話可能係1/6係獨家, 但唔代表12"係獨家
我唔理係咪獨家版權點點點,總之多一間公司出絕對係好事{:1_208:}尤其對手係EB!!!撐!!!
多間公司出, 多個選擇一定是好事, 得益的是玩家唔理由唔支持. 當然要睇埋EB出成點先~