Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 「機動戰士高達THE ORIGIN」電視動畫

高達AGE之後,高達電視動畫今次去番原點,將會係下年出「機動戰士高達THE ORIGIN」。

靚畫質配舊時代劇情,唔知又好唔好睇呢?

I can't wait...
回復 2# gundammsz010

我都好期待睇番阿寶~
其實係馬沙傳就真, 漫畫都畫左好幾期少年馬沙
我朋友話講會多過打好多.
我朋友話講會多過打好多.
4mm 發表於 21-2-2013 11:57 AM

漫畫版係比較少戰鬥場面,希望動畫化會有修改,加長少少MS戰鬥場。
其中原動畫馬沙的紅色渣古係沒有交代到結局如何(洛城加曼死後紅色渣古便消失了),The Origin 則增加了直布羅陀 阿寶(高達) 同 馬沙 (紅色渣古)的決鬥這幕戲,極祈待在動畫版上的出現。:)
Finally... Great news! :love:
漫畫版係比較少戰鬥場面,希望動畫化會有修改,加長少少MS戰鬥場。
其中原動畫馬沙的紅色渣古係沒有交代 ...
HighLamb 發表於 21-2-2013 03:48 PM

同意~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!
Maybe the show will end up with MSV of the week for 52 episodes!:58: