Toysdaily 玩具日報

查看: 6584|回復: 10

[玩具攝影] :: 新春試影 乜都有D ::

:: 新春試影 乜都有D ::

首要同大家講聲新年進步,萬事順意!

新年前買左d攝影配件,諗住假期時研究一下點用最慳時間嘅方式搭棚影相。

最後竟然要到今日初八至有私人時間玩figure.....

開棚時間方面只用十分鐘,不過用新setting要重新適應,效果未算完滿。

另一失策係貪方便用左支kit鏡,小弟對佢個所謂"微距"功能好唔滿意,下次都係唔好貪方便了。

各位師兄,請請~

真係包羅萬有,好意頭:71:
CAT兄 恭喜發財!!!
不如意的相片也依然能迷倒我呢。。。。。太正∼!支持!
支持合金 Daiojia 大膠王。。。。。不,是大王者。:x
我平時都係用支KIT鏡影咋:31:............
Cool and look forward to your next trial!  A lot of good stuff indeed! :71:
真係包羅萬有,好意頭
Oldcat 發表於 18-2-2013 01:12 AM

多謝老貓大過嚟日系區支持。:64:
CAT兄 恭喜發財!!!
不如意的相片也依然能迷倒我呢。。。。。太正∼!支持!
Usteakum 發表於 18-2-2013 01:55 AM

也祝師兄新年新氣像,今年揾多啲。

學海無崖,相信小弟重要不斷練習才能過到自己過到人。:64:
支持合金 Daiojia 大膠王。。。。。不,是大王者。
gazza1211 發表於 18-2-2013 01:59 AM

話說大王者外觀膠感重不是問題,反正真才實料算重手。

反而合體後下盤全無可動空間至係大問題。

可動派的小弟全無幫佢影一個完全報告的衝動。
我平時都係用支KIT鏡影咋............
timothy276217 發表於 18-2-2013 02:18 AM

其實小弟時常用kit鏡影figure,並係睇低kit鏡的意思。

一月時才用支EF-S 18-55影左一批幾滿意的囡囡照:

http://toysdaily.com/discuz/thread-200578-1-1.html

不過今次支kit鏡老實說並不便宜,小弟覺得個微距有點兒呃錢咁解.....
Cool and look forward to your next trial!  A lot of good stuff indeed!
Douglas.M.Saint 發表於 18-2-2013 09:41 AM

Thx tak gor~:)

小弟好少可係大場發帖,難得咁多師兄支持,感動ing~~~:$