Toysdaily 玩具日報

查看: 5691|回復: 12

[詢問] 關於ht雷神...(未玩過12")

小弟第一隻HT..好緊張.:handshake:
..5月19日單(同loki一齊訂..可能LOKI先拿都未定)

我未玩過12"

請問一下  個鎚會唔會好重?
長期搓住個鎚display  會唔會令到"駁頭關節受損或斷??{:2_114:}

同埋...qc得唔得??
有咩要注意??

拿回家後要點檢查??
動下D關節 冇爛就OK??..唔洗除衫?
定係要除晒D衫檢查???睇落好難除?......好驚整爛........{:2_114:}

同埋要點保養??易唔易爆膠??
我會長期放於玻璃櫃 (玻璃盪門..門之間有少少空隙)

換手 難唔難?..會唔會好實??
我只玩過孩記6" 同山口式...果d換手腳

第一次玩12"同HT... 好緊張
所以問題多左...

抱歉...AND 謝謝
:64:
一般HT 我自己覺得不適宜過度把玩, 頭雕過左14日就貴客自理,

所有FIGURE JOINT 玩得多都會鬆,我D HT 只有剛開始時玩兩下之後入櫃
一般HT 我自己覺得不適宜過度把玩, 頭雕過左14日就貴客自理,

所有FIGURE JOINT 玩得多都會鬆,我D HT 只有 ...
BiGKY 發表於 13-2-2013 07:01 PM

我都是諗住 一開始玩一陣
就放入櫃 display的...

把玩 我會玩6"果隻
我人生第一隻ht 12吋都係thor~~~
我人生第一隻ht 12吋都係thor~~~
KGarnett 發表於 13-2-2013 07:05 PM

嗯~~

好期待...:handshake:

放工返來 見到出左貨  勁緊張+興奮....(雖然5月19日單)
如關節鬆了...膠水唔靚....可換1次
不需要除衫.....
回復 6# Neymar

嗯..
謝謝師兄
頭像被屏蔽
回復 8# Strawberry

候活會在HT?????????
樓主,qc得唔得,過到自己就ok!人哋話你知邊度邊度有d問題,但如果連你都唔覺,就唔好理!玩玩具要做埋qc!玩得好苦!至於點保養?得閒攞出嚟清理下就ok(如果你能夠做到的話)!至於爆唔爆膠,誰人知!
嗯~~

好期待...

放工返來 見到出左貨  勁緊張+興奮....(雖然5月19日單)
andy洛 發表於 13-2-2013 07:14 PM

唔緊要啦
我仲遲過你
我21號
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽