Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: codychanz

[原型創作] HG Nu 改 1/300 超力電磁俠

回復  codychanz

你估O下,   
我們是在旺角火車站美心交收的.

講起來就慚愧, 當年我答應你, 替 ...
4mm 發表於 20-2-2013 08:27 AM

有印象, 因只去過一次果度交收~~~XDD
但邊隻珍系唔記得了.......好多年前了....
BTW , Thanks for support~~~
有印象, 因只去過一次果度交收~~~XDD
但邊隻珍系唔記得了.......好多年前了....
BTW , Thanks for supp ...
codychanz 發表於 20-2-2013 11:07 AM

你幫人砌咁多唔記得都好正常的.
當年你穿件印有 AE logo 的黑色T恤來交收,

等我開估啦!
就係 1/400 gundam collection 的木馬號.:)
你話本想把整隻組合看看隻木馬號是怎麼樣子,
但因組合後大隻到入唔到盒, 所以最後你也沒有組合.
我便說等我自己組合後影相email給你.
但......................... :64:
wa, chi sin lo ar :handshake:
師兄請問你用的是什麼材料?我用過AB補土去整,但不知是混合是A和B份量不合,自己雕是會碎濕濕。就好像你的超力五號機那梯給。我雕就會碎開,不能像你那樣一給一給的。係5係你用的不是AB混合補土?還是我份量不平均?還是我沒等到乾透後才雕?謝解答!
師兄請問你用的是什麼材料?我用過AB補土去整,但不知是混合是A和B份量不合,自己雕是會碎濕濕。就好像你的 ...
ryu4103 發表於 5-3-2013 11:16 AM

Hi 你好! 遲了回覆不好意思, 我用的是原子灰, 亦即是寶麗畢地。 好處是快乾, 很快便可進行彫塑! 但只能彫,不能搓! 缺點是打磨後有沙孔要作填補。
置於你說AB補土的問題會不會是補土過期了? 我不清楚呢, 因較少用AB補土。。。。
Sorry.......
回復 20# codychanz

唔該你師兄!小弟又學多樣野。煩多你一次,請問師兄你說的原子灰在那裡可買到?謝謝解答
原子灰可在五金舖買到~~~~~~~
師兄好勁啊,如果整一隻Voltes V更加好!
太強了~~有能力,有技術~~{:1_220:}
好癲!!! 真正嘅神人! {:1_201:}
:love:我佩服你既耐性與心思