Toysdaily 玩具日報

查看: 12003|回復: 3

[分享討論] 日與亞版分別 各位有何見解呢?

2者有咩分別?各位師兄指教
其實分別在係邊呢?生產地唔係都係中國咩?

係在於色差上?品質上定係...?

係唔係前者比較好價少少?後者比較難分真和假呢?

前者如果買左折左袋咁仲值唔值呢?

搞到我好忐忑
日版 => 中國生產, 貼一張貓貼, 運去日本售賣
亞版 => 中國生產, 貼另一張貓貼, 運去東南亞地區售賣
行版 => 中國生產, 再貼另一張貓貼, 再加張WARNING貼紙, 再加張萬代雷射貼, 於香港售賣
香港的日版 => 中國生產, 貼一張貓貼, 運去日本售賣, 再俾香港店家訂返嚟香港售賣
我認為:分三級(电戲咩:45:)
日版 => 中國生產, 日本&大陸QC Q , Lv1貨, 貼一張貓貼, 運去日本售賣.
行版 => 中國生產, 大陸QC Q, Lv2貨, 貼另一張貓貼, 再加張WARNING貼紙, 再加張萬代雷射貼, 於香港售賣
亞版 => 中國生產, 大陸QC Q Lv2貨, 貼另一張貓貼, 運去東南亞地區售賣
香港的日版 => 中國生產,日本&大陸QC Q , Lv1貨, 貼一張貓貼, 運去日本售賣, 再俾香港訂返嚟香港售賣.
陶寶=> 中國生產, 大陸工人 Q Lv3貨, 無貼任可貓貼, 在大陸陶寶網訂, 運來香港或其他地方賣{:1_218:}