Toysdaily 玩具日報

[新品消息] EX 合金 會出 5合1 科學忍者隊 Gatchaman

2千幾有D貴{:1_195:}
回復  BoAkawaii
大河原邦男負責機械設計.
kr2004jp 發表於 25-2-2013 07:25 PM

難怪啦, 就好似高達RX-78, 永遠不過時 :71:
記憶都只有Unifive(好似話係Bandai子公司, 有錯請更正)出過第一代鳳凰号, 唸唸下Bandai又真係無出過 ...
CombattraV 發表於 24-2-2013 10:52 PM

V 大, 係U5 翻兜過咋(合金機, 再近D 咪ARTSTOM, V 大你套A/B SET)...不過自POPY被收起..B記(唔計子公司)...真係唔多掂龍之子野...專注東映...話係拉臣問題, 又唔似, 龍之子某拉臣都撥到去U5攪...好似幻影時光機咁...點會老大(B 記) 會有拎唔到拉臣問題....

我都唔明點解? B 變相同東映產物掛鈎...幫佢出週邊商品....(估咋, 可能係佢同東映協商左掛? 咁先變左東映御用....)

哩個幾有趣既問題...睇下有無其他大大知可分享下資料.... ^^"
V 大, 係U5 翻兜過咋(合金機, 再近D 咪ARTSTOM, V 大你套A/B SET)...不過自POPY被收起..B記(唔計子公司 ...
Taru 發表於 28-2-2013 10:39 AM

其實 bandai 都有出 龍之子 野, 唔好忘記 金光閃閃 既 黃金俠 都係 龍之子 動畫 :shiny:
其實 bandai 都有出 龍之子 野, 唔好忘記 金光閃閃 既 黃金俠 都係 龍之子 動畫
Vince 發表於 28-2-2013 10:46 AM

二奶大廠TAKARA TOMY 都有龍之子

其實 bandai 都有出 龍之子 野, 唔好忘記 金光閃閃 既 黃金俠 都係 龍之子 動畫
Vince 發表於 28-2-2013 10:46 AM

Thx 版大資料, 我重以為黃金俠係東映添...^^"

29,800円(税込)    13年06月

塗装済みダイキャストモデル
【サイズ】約305mm(ノンスケール)
【材質】ダイキャスト・ABS

【セット内容一覧】
ガッチャスパルタン
ベーススタンド

原型製作:Lu.K(Awaken Studio)

『ガッチャマンII」の続編、『ガッチャマンF』から合体戦闘機「ガッチャスパルタン」をEX合金シリーズで発売決定!
重厚でダイナミックな合金モデル。
合体と変型のギミックも多く、精密なディテール。
ファン待望のプレイバリューな仕上がり!
原型製作:Lu.K(Awaken Studio)
stonekeung01 發表於 2-3-2013 12:56 AM

原來係LU大大設計的.

呢隻EX合金SAMPLE圖係幾靚, 可惜冇5隻人仔
近睇d相,好似好膠o下,希望實物好d啦
原來係LU大大設計的.

呢隻EX合金SAMPLE圖係幾靚, 可惜冇5隻人仔
redfish 發表於 2-3-2013 08:00

希望  Lu 師兄睇到我地既留言後,建議在最終發售時加番 d  人仔啦:77:
29,800円(税込)    13年06月

塗装済 ...
stonekeung01 發表於 2-3-2013 12:56 AM

如果final product有8成我就已經完全收貨lu....................:handshake:, 有人仔與否都唔係重點講真.

嚟返個小小回顧先.....:73:
EX合金第一代

EX合金第二代

第埋第三代就可以嚟個大合照:34:
以現今的技術, 機倉整埋人仔冇乜難度, 點解唔整埋
透明窗冇人仔:die:

回復 164# Vince

唔~ 睇圖覺得隻機好膠吓, 似模型多過似合金, 不過唔理, 照買喇~ :x

5號機可能冇透明窗, 只係白色膠上面噴藍色~

另外5號機頭底部嘅黃色部份, 合體後再分體, 可能會甩油? 見到有4粒白點...