Toysdaily 玩具日報

查看: 19580|回復: 23

[玩具攝影] 最後既希望~SHF 幪面超人Wizard~Flame Style~

農曆新年快到,先祝大家新年快樂!今次真係久違了既分享,宜家真係冇咩衝勁去影玩具.不過見買咗幾隻新SHF,就求其影下,今次就揀咗Wizard嚟post下.  

幪面超人Wizard (Flame Style),變身者為操真晴人.半年前喺魔宴中被當作祭品而成為Phantom Wizard Dragon既宿主,危急一刻因萌生出一絲希望才得以倖存.同時從謎之白魔法師手中得到Wizard Driver而成為幪面超人Wizard,作為最後既希望,同Phantom戰鬥.而Wizard Flame Style,使用火系屬性魔法,攻速能力方面屬平均型.  

玩具方面,身形比例絕對係最大既敗筆,頭大身細,一個字-怪!腰又短,搞到成個細路咁,係我對此最大既不滿!另外腰帶又好鬆,玩嗰陣成日跌落嚟.不過,有彈亦有讚,上色確係不錯,頭同胸口既紅色都好靚,每隻手既戒指都上得好仔細,上色就係唯一讚既地方.我亦覺得好幸運冇訂到其他3個form,因為真係冇需要!

外盒設計

配件一覽

Show Time~~

Wizarswordgun - Sword Mode

Come On A Slash Shake Hands!! Flame Slash Strike!!

Wizarswordgun - Gun Mode

初回特典 - Strike Wizard Robe

Kick Strike!!

多謝分享!
原來側面睇個頭幾乎同個胸一樣大
真係对呢一隻失望!:26:
不過另一隻火龍睇官圖比例好似冇咁失衡
可能兩边膊頭大咗會冇咁覺
希望到時實物有改善啦!
:71:         Thanks for your sharing and detailed report!
我覺得武器方面都可一讚~~~~~:71:
回復 2# doglwl
先多謝doglwl兄支持~~
我對SHF Wizard系列已經冇咩希望喇,望就望遲啲啲Phantom好啲~~

回復 3# 大丈夫
多謝支持~~
回復 4# pein
係既~~不過我覺得比例都始終唔多夾,揸起把槍好似太大~~
大頭仔:50: 頭與身完全唔啱比例:53:
Nice ar.. i wan to get one too:$
先多謝師兄詳細介紹。

可惜,因為小弟買shf 已經係慣性動作,所以買之前冇睇你個 post,
今日去買,透過盒去睇,已經覺得頭大身細,睇幾盒都係咁。
我仲以為係包裝唔好。買返屋企,開盒先嚇一跳。

因為我已買 wap01,如果我之前有睇你個 post ,真係未必入。
我覺得比例非常好, 可以同我儲左好耐的一堆裝著變身擺在一起玩, 完全FIT哂
先多謝師兄詳細介紹。

可惜,因為小弟買shf 已經係慣性動作,所以買之前冇睇你個 post,
今日去買,透過 ...
Garycharm 發表於 10-2-2013 11:31 PM

不過作為主角基本form,  點會入隻既...
拿来当粗玩其实都几好啦 起码比旧装着好  禁霖就会好开心枷啦
leo 兄今次轉咗另一隻色做背景~~~~主體當堂出晒黎~~~~多謝分享~~~~:71:
大頭仔 頭與身完全唔啱比例
杉原杏璃 發表於 9-2-2013 10:41 PM

Totally agree!! :67:
先多謝師兄詳細介紹。

今日去買,透過 ...
Garycharm 發表於 10-2-2013 11:31 PM

WAP 01 的比例正常好多:)