Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 大家選出自己最希望推出運動員人偶

我諗出beckham先最多人買,
男女老幼通殺,曼聯fans都買
第1水出套紅魔7號同英格蘭波衫,
唔鍾意踢波可以 ...
dbz 發表於 6-2-2013 09:17 PM

但big咸licence,可能要賣咗間公司先夠比!:57:
如果只可以揀1個,我會揀永遠既隊長,魯爾:$
Eric Cantona:shy:
頭像被屏蔽
:45:
巴塞真係好多球星可以出. 肥馬, 大哨, 細哨, 美斯
嗚門 發表於 6-2-2013 01:22 PM

肥馬,無咩印象....
大哨都係國家隊造型襯D,佢真係近廿年巴西既象徵人物
美C如果出最好就早幾年果個長毛look
但唔知WWE果D算唔算運動員?
因為好想有廠出stone cold

“香港運動員唔系臘鴨……"  李麗珊 連 1/6 滑浪風帆板:71:

或者“牛下女車神……強勁似超人……"
排球重炮手王一梅
cowcowkid 發表於 6-2-2013 10:37 PM

朗平經典d.最好包罐奶粉!
櫻木花道 / 流川楓 :35:
朗平經典d.最好包罐奶粉!
keithwu516 發表於 7-2-2013 12:19 AM

甘都抽到大陸人水... 勁:38:
回復 84# Paner1sti
我諗個位ching所指係因為佢有個奶粉廣告
如果好數據咁去睇,運動員好難大賣.
因為生命周期太短,而且該運動支持者支持埋同一個體育明星嘅可能性相對地低.
NBA可以話世上商業化得最完整嘅聯賽系統
尤其做星系統化,特顯個人英雄作招來,產生偶像效應
(其實NBA球員同教練久不久都會砲轟聯盟呢樣嘢)
至於其他運動同賽事都係傳統模式,好難同NBA比

如果話有咩運動員真正神級,可以同MJ一比就只有比利 馬勒當拿,
但老實丫~一講都講兩個,同MJ嗰種唯一真神嘅感覺係唔同嘅
但老實講年代差距太遠,早十年至十五年會穩陣,但家下好難講.
細哨,碧咸,美斯之類都紅極一時,但感覺未去到神嘅境界,有分別.
李寧都算得上,以當年嘅弱國出一個咁壓倒性嘅運動員算係公認經典,但我覺得商業價值就......

唯一可能同MJ一樣咁獨一無二嘅絕對王者就只有舒密加!
但係MJ可以跟波,舒密加唔可能跟車.
MJ可以有籃球架,舒密加唔可能有維修房
唔計配件,淨係件戰衣啲商標就己經無可能齊版權

所以我覺得MJ傳說都係唯一,如果跟風長出都係炒粉多
C朗
托里斯
林伯特
足球狂迷對其他運動0興趣,出哂成隊車路士我幾貴都買
我想出李健和著南華波衫:67:
球神摯友  飛天豬 Sir. Charles Barkley