Toysdaily 玩具日報

樓主: jalenrose_1

[ENTERBAY] 第一次喺 TD Post 相 "Michael Jordan from EB"

回復 15# iamfinethankuuu
波神係冇可能超越!:34:
只會出現接近神既人,例如Kobe,LBJ!!:77:
回復 11# fukada

呢張係好正, 我果時等左幾個月先遇到, 果時好似二百多美金攪掂
回復 12# 任俠

係, 有次一個上海買家直情順道黎香港同我交收.... 勁到
真係搵唔到人取代佢....起碼係我地個年代長大的人
iamfinethankuuu 發表於 5-2-2013 09:30 PM

MJ既實力同魅力只可講句有今生冇來世。
睇下而家Kobe, James, Durant等現今最好球星。。完全唔同Level...:78:
回復 13# iamfinethankuuu

所以覺得有點可惜, EB 呢點真係輸俾 HT, 要加把勁
回復 15# iamfinethankuuu

無錯, JORDAN 太多經典時刻及動作喇
JORDAN之所以0甘具影響力
我覺原因如下:
1.打波爆炸力非凡,速度同彈力驚人
2.騰空能力非常強,在空中十分瀟灑
3.打波動作非常柔和,好似跳舞0甘
4.心理質數高,經常射入關鍵球,最深印象係98final對爵士最後一場波,最後靠佢連取八分加偷波攞冠軍
5.黑人0黎講佢算幾靚仔
時至今日,同時具備上述0甘多項要素的,我認為只有MJ一人~:52:
回復  iamfinethankuuu
波神係冇可能超越!
只會出現接近神既人,例如Kobe,LBJ!!
EDMONDLUN 發表於 5-2-2013 10:07 PM

係呀....次次睇youtube見到佢d神乎奇技真係百看不厭呀
MJ既實力同魅力只可講句有今生冇來世。
睇下而家Kobe, James, Durant等現今最好球星。。完全唔同Level ...
BatIron 發表於 5-2-2013 10:15 PM

係呀.....無左個種想追佢地唻睇的感覺..我記得細個時無得睇live.....係學校偷上網睇nba.com real time score..係咁refresh...淨係睇分數已經好興奮:x
回復  iamfinethankuuu

無錯, JORDAN 太多經典時刻及動作喇
jalenrose_1 發表於 5-2-2013 10:26 PM

希望之後個d有改善...不過唔好再玩咁多限量:time:
JORDAN之所以0甘具影響力
我覺原因如下:
1.打波爆炸力非凡,速度同彈力驚人
2.騰空能力非常強,在空中十 ...
任俠 發表於 5-2-2013 10:32 PM

超同意任兄所言...你睇佢d 鞋到而家都仲咁好賣就知.....哈..但佢相比返之前真係肥左唔少....哈..年紀大了...
回復 19# BatIron

無錯, 等班現今球星組成嘅所謂 Dream Team 幾? 誇口話可以媲美 Dream Team One
回復 22# 任俠

我有件 n 字頭嘅 Jordan tee 寫著 "The art of the dunk", 圍繞件衫一周是起步到入樽, 他每個姿勢都很藝術很優雅
回復  任俠

我有件 n 字頭嘅 Jordan tee 寫著 "The art of the dunk", 圍繞件衫一周是起步 ...
jalenrose_1 發表於 5-2-2013 11:36 PM

最經典的是當年在入樽比賽中  在罰球線起跳的入樽~
之後我記得有一位快艇隊球員(唔記得名)在入樽比賽中都做到過
不過同JORDAN完全唔同feel
0個個快艇隊球員是在罰球線"爆"上去入樽的
而JORDAN則是"飄"上去的
JORDAN 時代,真係唔知幾時先有人可以超越!
宇宙之王者 發表於 5-2-2013 21:12

unreplaceable