Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] >>>> Dialogue with GOD ~ 與神對話 <<<<

回復 12# chankb
哈哈,有趣∼∼∼∼thx
回復  chak17

有朋友儲basketball card話比我知, 佢件23號係90年作客Orlando出場前比人偷左, 件12號係後 ...
chankb 發表於 5-2-2013 07:22 PM

唔係連呢件都出呀:x
有 heart, good.....

但有一樣唔贊同, jordan 既3分麻麻地, 不過成日都會入&#21874;好重要既3分.....

...
fukada 發表於 5-2-2013 08:07 PM

係呀....係關鍵時候入三分...呢個係佢有價值的地方
恭喜chan大受精:71:
回復 19# Oldcat

:73:
圖文並茂加美圖~~~~~~~~~~:71::$
回復 15# fukada

以point guard來說, MJ三分算合格, 當年Bulls 的三分射手係 John Paxson 及 Steve Kerr.  後者更是NBA三分命中率記綠保持者. 不過MJ的確常在緊張時刻射入過不少clutch shoot.
師兄有正相睇外,仲有波神簡介!10個:71:
頭像被屏蔽
真係好DETAIL~,果時太細, 都唔知原來咁多野, 不過我好記得同睇返佢傳奇一生既片,佢著45重返NBA時, 的確命中率好低, 沒有速度, 之後佢比MAGIC同外界睇死佢已經飛不起時, 他用多4,5倍時間重新鍛鍊自己(波神自己講), 而且他亦不再很獨食(雖然重心都係佢), 用技術同有TEAM WORK去證明俾世界既人睇, 我是能改變得更完美。 沒有多少球員可以做到咁, 我尊敬佢就是這點。

還有當時人材輩出, 粒粒皆星, 但唯獨佢是最突出同明顯的一個, 遺憾既係, 佢去到巫E時,見到佢隊波打到咁差, 佢都親自上陣去激勵隊員, 更攻入4X分個人記錄, 歲月不留人, 始終也要退下....

現在就算大帝,獨食仔高比等人, 都沒有波神那種王者風範,唯我獨尊的感覺。 真係後無來者了....

應該係95年對Magic game 1 輸波,最尾俾Nick Anderson從後偷波並串45唔夠23勁。
到game 2 著返23。

另呢個系列賽仲有樣特別,第一圈Bulls對hornets時Jordan仲係著AJ 10。
到第二圈對Magic game 1&2時Jordan著AJ 11白黑,
但因同全隊Bulls黑色鞋唔同,到game 3時被禁,Jordan要著Nike Flight One,
有趣的該鞋係為Bulls當時的對手Magic Penny而制的。
Jordan 將鞋後面的 1 Logo剪去,可惜最後game 3 Bulls都係輸了。
而由game 4 開始 Jordan 就著 AJ 11 Space Jam 黑藍。

回復  fukada

以point guard來說, MJ三分算合格, 當年Bulls 的三分射手係 John Paxson 及 Steve Kerr.  ...
chankb 發表於 5-2-2013 09:42 PM

講起三分...我更中意當年的toni kukoc......勁呀!!!
真係好DETAIL~,果時太細, 都唔知原來咁多野, 不過我好記得同睇返佢傳奇一生既片,佢著45重返NBA時, 的確命中 ...
kenny.k 發表於 5-2-2013 10:15 PM

係呀...個種風範完全欠缺
應該係95年對Magic game 1 輸波,最尾俾Nick Anderson從後偷波並串45唔夠23勁。
到game 2 著返23。

另呢 ...
ZARD 發表於 5-2-2013 10:37 PM

哈.....乜有咁多小故事
回復 7# chankb

經典場面&#26658;賓叫佐敦返黎:$
回復 26# iamfinethankuuu
師兄,我都同你一樣,勁like古高~