Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: jotarohb

[分享討論] 可動都擺到既pose,使鬼買什麼PPS咩~~

The pose is great. But the series provide more choices to buyer.
其實成千銀一隻唔識郁既已經唔平
唔好話可動差唔多2000銀
香港平均人工都係1萬多,佔大半都係幫地產商打工,都幾難接受個價
ok pose, but more competitors are coming so... HT take a shit.:74:
香港平均人工都係1萬多,佔大半都係幫地產商打工 ...
joshuakit 發表於 6-2-2013 09:43 AM

終於都有人話香港人平均人工都係1萬多, 我上網睇, 成日都以為個個討論區的人, 都搵十萬八萬一個月.....................:43:

因為我見好多大大咩都可以買, 千多元一隻是超值, 而我又覺得千幾蚊一隻玩具好貴, 所以我同社會脫了節 :26:
我都唔會買pps...
但老實講,iron man mark1-6都未擺到pps個post

至於你擺個post同pps都有一段距離
我都鐘意pps個post,但都係等可動版mark42啦
終於都有人話香港人平均人工都係1萬多, 我上網睇, 成日都以為個個討論區的人, 都搵十萬八萬一個月..... ...
good886 發表於 6-2-2013 12:55 PM

其實黎得呢到討論既,都非富則貴啦.....所以你見到個個人都買幾十隻放屋企好正常既事
講實話
可動人偶擺太大pose都不自然
joshuakit 發表於 6-2-2013 09:43 AM

過30歳既大学卒業Brother我相信大部分人工最少過20K∼

賣仔莫摩頭,唔好講D痛心野:58:
其實黎得呢到討論既,都非富則貴啦.....所以你見到個個人都買幾十隻放屋企好正常既事
joshuakit 發表於 6-2-2013 02:31 PM

呢樹唔算犀利, 去到影音論壇果d, 買一條電線, 喇叭線幾千銀, 一個蘇頭幾舊水, 又係叫好平........:26:

我成日諗, 原來真係好多人搵幾皮幾皮一個月, 搵一兩萬果d, 又要交租, 又要開飯, 又要養老婆仔女, 供書教學, 又要儲錢, 點得咁多錢買玩具? :30:

我呢d生活在 "比堅尼係數線" 以下既人, 睇下大家d相都開心~ :35: