Toysdaily 玩具日報

[詢問] 想問下山口Batmobile定Maize 1:43 靚D?

如果識得改裝將Maize改USB取電. 就可長期亮燈
Maize前車輪亦做左避震, 可以重現電影中轉彎時一邊車身會壓低 ...
supermodehk2 發表於 4-2-2013 01:29 PM

講性能Maize絕對完勝,只係未衝破細細架關口...........雖然山口都只係大隻少少。

我覺得除左機艙打唔開,定風翼不可動之外,Maize車形比例+細節尤勝HT,影得好d都分唔到:

但我都期待山口,但已有Maize,所以訂左山口迷彩~
我覺得除左機艙打唔開,定風翼不可動之外,Maize車形比例+細節尤勝HT,影得好d都分唔到:

但我都期待山口 ...
kevchan1103 發表於 4-2-2013 01:37 PM

我都想好似你咁。

你期待山口的甚麼?

你如何玩細細架的車?
回復 18# mushroom
講真車呢D野都係買來收藏欣賞,最多影下相咁,買得再大架,除非為左比figure坐,否則都係一樣,所以無話點玩,唔通真係會好似細路仔咁係地下推咩...

山口D野不嬲唔錯(個人認為),今次出埋batmobile,大過Mazie少少,又可以開艙,坐個Batman人仔,有特效件,仲有迷彩色,所以期待
回復  mushroom
講真車呢D野都係買來收藏欣賞,最多影下相咁,買得再大架,除非為左比figure坐,否則都係 ...
kevchan1103 發表於 4-2-2013 03:36 PM

我明白多些了:35:

我真係諗過推車仔,因為Maize有避震

至於想買大些,係因為我玩開的BT係1:24...............拍埋一齊有點奇怪;同埋大些的氣勢應該強些。
我真係會將d車仔在地下推下的XD (雖然我已經唔係細路), 我覺得如果一架車連郁都唔得(擺明是擺設的例外), 好似唔夠好玩, 所以我會選Maize多D~ 不過山口2款我都訂了. 都係果句, 各有各好/不好~
我真係會將d車仔在地下推下的XD (雖然我已經唔係細路), 我覺得如果一架車連郁都唔得(擺明是擺設的例外), 好 ...
jeffloh 發表於 4-2-2013 05:23 PM

咁看來要有齊所有優點,就要買晒所有。

咁Mazie有甚麼缺點呢?
咁看來要有齊所有優點,就要買晒所有。

咁Mazie有甚麼缺點呢?
mushroom 發表於 4-2-2013 06:46 PM

車箱打唔開? 不過講真幾百蚊玩具, 想有咩要求??
回復 17# kevchan1103
師兄,你張相內個架係Maize定HT?咁鬼靚?
車箱打唔開? 不過講真幾百蚊玩具, 想有咩要求??
jeffloh 發表於 4-2-2013 09:10 PM

聲控,合金。1:24,有埋batpod,後面有火:34:

你說得對,依家幾百蚊真係唔可以要求咁多。

對我來說,Maize除了細隻外,其他都無得彈
可以估下呢架係HT定maize版??

其實佢係maize版~ XD

回復 24# ZARD
係Maize來的,呢個亦係Maize正既原因,夠仔細,通常d車去到呢個scale,即使係Hotwheels elite,近睇已經好明顯睇得出係玩具,但Maize close up影出來都仲好似真車咁,無其他野係隔離你唔會估到佢係咁細架,我覺得睇落仲順眼過HT

其實我自己都會推一兩野的,我都知大架會有氣勢d,有質感d,可惜Hotwheels 1:18我唔鐘意,上色膠,前輪過大,HT又太大/太貴,加上有種說不出的不順眼,所以暫時我幾滿意Maize

山口我其實預左上色會同官圖有出入,但個模從來無呃人,而個外型我覺得幾好,出到來點都應該會好睇過hotwheels
回復  ZARD
係Maize來的,呢個亦係Maize正既原因,夠仔細,通常d車去到呢個scale,即使係Hotwheels elite ...
kevchan1103 發表於 5-2-2013 09:54 AM

其實我自己都會推一兩野的,我都知大架會有氣勢d,有質感d,可惜Hotwheels 1:18我唔鐘意,上色膠,前輪過大,HT又太大/太貴,加上有種說不出的不順眼,所以暫時我幾滿意Maize

我都有你類似的感覺,hotwheels 除了比例外,其他都普通。你咁講就令我更想入Maize了:$
回復 29# mushroom
Maize 前輪仲印有 Hoosier (真正Tumbler 使用的輪呔製造商) 個名,跟足實物,呢點連HT都無的。