Toysdaily 玩具日報

查看: 7619|回復: 41

[玩具報告] 是但影 ~~~ Robot 魂 輪迴之拉格朗日 Vox Rympha & Vox Ignis

很久沒有出是但影,今次出報告想為大家介紹一些沒人買的機体。:DD 繼普通版的小綠於上年推出後,終於輪到其餘二機以魂限形式販賣。:(

Vox Rympha,駕駛者為蘭,為了執行某項任務,從宇宙來到鴨川的少女。實為二萬年前離開地球人類的末裔,身份是公主。

盒面盒底

前面後面

持槍(單一武器) :26:

可以說是比紫龍更強的最強之盾 :$

Vox Ignis,駕駛者為麥波,跟蘭一樣,也是從宇宙來到鴨川。實為二萬年前離開地球人類的末裔。年幼流浪時,偶遇維拉朱力歐,對其有救命之恩,視他為哥哥。

盒面盒底

前面後面

哥哥,麥波出擊囉 :love:

雙槍模式,可放於手臂或作持槍形態

雙劍模式,可將雙劍合二為一

重現第2季第1,蘭與麥波為自己所屬的星球而對戰的情境

考慮到特別的造型設計,可動度尚可以接受。Vox Ignis武器方面較Vox Rympha為多,可玩度亦算高。如果喜歡這套動畫,一定要入啊! :43:

謝謝觀賞:64:

最大的遺憾就是不能變型飛機型態~~!!只能用較多的配件取勝!!
最大的遺憾就是不能變型飛機型態~~!!只能用較多的配件取勝!!
redredred5 發表於 29-1-2013 12:59 AM

師兄所言甚是~~~如果可以變形就好啦~~~:unhappy:

山口式又唔太靚仔~~~:42:
i really cannot accept that design.......
總覺得個頭太細...
支持一下!! 不過,我喜歡女主角的人設比機械人多一點:he:
唔知點解, 次次見到 d 部機都覺得佢係一座 可變形既 ... 廁所 :66:
回復 7# Vince

記唔住, 見到Vince大呢句我笑鳥:66:
i really cannot accept that design.......
felixchi 發表於 29-1-2013 09:06 AM

That's also what my first impression to the design :cool:
唔知點解, 次次見到 d 部機都覺得佢係一座 可變形既 ... 廁所
Vince 發表於 29-1-2013 10:31 AM

睇睇下又真係幾似:66:
總覺得個頭太細...
shumanlii 發表於 29-1-2013 09:14 AM

個設計係幾前衛~~~:(
支持一下!! 不過,我喜歡女主角的人設比機械人多一點
gazza1211 發表於 29-1-2013 09:47 AM

謝支持~~gazza兄 :shy:

我喜歡女主角的人設比機械人多一點 > 我都係 :p
唔知點解, 次次見到 d 部機都覺得佢係一座 可變形既 ... 廁所
Vince 發表於 29-1-2013 10:31 AM

又未至於咁差嘛 :47:

係都係不可變形既廁所 :(
回復  Vince

記唔住, 見到Vince大呢句我笑鳥
haleyho 發表於 29-1-2013 11:31 AM

真係咁似廁所 :unhappy:
睇睇下又真係幾似
timothy276217 發表於 29-1-2013 12:14 PM

連tim兄都咁講 :die: