Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 週末多入之一: SR合金天元突破+巨鑽 同場比較Konami(Max)合金天元

已被天元洗版,果然是好物呢。
siubuy 發表於 28-1-2013 12:43 PM

這樣才是玩具嘛,好玩。那些動不動一兩三千,怎麼敢拿上手扭來扭去玩。
都吾係打正其号係max,不如改番做konami把
b855506 發表於 28-1-2013 02:45 PM

啊,忘了。已更正title。
原本諗住睇下有無金屬色, 但經不起各師兄推介近日入手了
fatcheong 發表於 28-1-2013 10:50 AM

我都係少少抗拒隻色, 如出金屬色就好了 ( HCP pro SP-001 Sazabi 嗰隻 )
Gazza 兄打中我要害。。。
就快毒發身亡
konami隻合金天元係我嘅怨念物。。。
locker2168 發表於 28-1-2013 11:05 AM

我隻Konami 天元 面孔出油甩色:die:
的確好玩∼∼d關節都是金屬,怎麼樣扭也不擔心會扭斷。而成,便宜。
gazza1211 發表於 28-1-2013 06:40 PM

一直覺得SR合金係合金版Revoltech"山口式" , 好扭好款
如果含合金量穩定啲就perfect喇 !! ( 當然要用大鐵衛 做standard :D )
我隻Konami 天元 面孔出油甩色
WalkerMachine 發表於 28-1-2013 07:30 PM

甘大鑊??...:50:WM兄隻天元保養正常嗎?...
甘大鑊??...WM兄隻天元保養正常嗎?...
locker2168 發表於 28-1-2013 07:44 PM

我....係該死的, 多年一直放在陳列架上囉~
不過合金之中就只有呢隻唔掙氣出油, 仲要出喺塊面上(因為該part係軟膠)
其他合金唔見有事:49:
我....係該死的, 多年一直放在陳列架上囉~
不過合金之中就只有呢隻唔掙氣出油, 仲要出喺塊面上( ...
WalkerMachine 發表於 28-1-2013 07:53 PM

擺陳列架唔該死嘛... 甘我都該死喇哈哈
手上有兩隻野有出油問題
合金魂 新jeeg 對手,   新世紀黑三一件披肩
頭像被屏蔽
我都係少少抗拒隻色, 如出金屬色就好了 ( HCP pro SP-001 Sazabi 嗰隻 )
WalkerMachine 發表於 28-1-2013 07:29 PM

如果佢一黎就出金屬色,一定唔駛插水
不過以笨大習性,都知佢實留一手出限定,係差幾時姐
WalkerMachine 發表於 28-1-2013 07:29 PM

那個HCP pro SP-001 Sazabi 簡直是經典的靚啊、又便宜,我當年才一魚多買的。
擺陳列架唔該死嘛... 甘我都該死喇哈哈
手上有兩隻野有出油問題
合金魂 新jeeg 對手,   新世紀 ...
locker2168 發表於 28-1-2013 07:56 PM

我件合金魂gx-01萬能俠和gx-18三一Dragon也面部出油啊。。。。。。。。
好久没来了 必须给好基友顶一个 我连反红莲都订了哈哈哈哈哈哈哈
我件合金魂gx-01萬能俠和gx-18三一Dragon也面部出油啊。。。。。。。。
gazza1211 發表於 29-1-2013 02:07 PM

剛剛睇過隻gx-01R 冇事... 好彩
Gazza兄講一講, 我都要巢返隻gx-18睇睇...
唔好出油呀...
好似好好玩喎, 正!!!