Toysdaily 玩具日報

查看: 9906|回復: 16

[其他] 本人亦宣告今年將逐漸淡出玩具界

頭像被屏蔽
:63: Please don't leave us!!!
一屋都係�購物狂....呢度有幾多個板友唔係咁:30:
唔使退出咁灰,可以嚴撰的。又可當買玩具是工作動力,叫自已努力d揾銀呢!
之前玩日糸都有這個問題, 因種頪太多... 乜都玩...
三個月前入12吋坑時大清洗了很多...
但有D 真係唔捨得賣... 賣左買唔返... 一係真係有感情...
頭像被屏蔽
努力d揾銀.....:30:
玩玩具唔代表要一定買, 珍惜同有時玩玩手上有的玩具就唔算退出玩具界, 師兄有時間就來分享下, 俾下意見就得:73:
一屋都係�購物狂....呢度有幾多個板友唔係咁
mikepanda97 發表於 27-1-2013 12:11 PM

我唔係, 只嚴選. 只要有控制能力, 又可收可放, 買到就買, 買唔到就算, 都可以玩得好開心. d錢喺自己袋, 唔洗驚永遠都冇得玩
d錢喺自己袋, 唔洗驚永遠都冇得玩 :73:
同感,被玩弄的感覺很強烈。像佐敦,排完仲要抽,幾千蚊買仲要排,排完幾粒鐘仲要等運到,我頂吾順,所以都小買,而家主要玩咸濕PVC, 日本直接訂,吾洗排。送上門。

小第一直有玩高逹模型(都有二三十年),至10年先開始玩12吋。我相信我今年會入最後一隻模型。至於12吋,入埋BW2同89Batmobile後,有興趣入MkVll現貨,但要睇下係點先。之後小弟都想收山啦。叫做玩過啦,價錢越嚟越貴,冇時間,地方,又有家庭。比玩具啲地方,時間同金錢都去曬第二道。有想過將來入BW3,因為可能有大槍。但係2014係好遠之後啦。
同感,被玩弄的感覺很強烈。像佐敦,排完仲要抽,幾千蚊買仲要排,排完幾粒鐘仲要等運到,我頂吾順,所以都 ...
fat9 發表於 27-1-2013 16:04

同感~
好似俾錢買難受咁....
買DX 12 BATMAN時試過一次之後,
以後都唔會再排....

大不了就唔玩,
過份沉淪絕非好事.
回復 1# batmaniac

CHING 想法好近似本人,我都告別日糸玩具,十幾年前日係,12“ 仮面4號,影月一定炒同限定,以開始日本人定價方式,當figma膠公仔成3-4魚就近加明白,什麼是開天殺價,

我和大大一樣,一屋都塞滿玩具,除了覺得開始令自已間屋似玩具倉外,還大約計都用了好多錢,數目不細,如果比我返到轉頭,我會唔玩,間屋會好用D,錢又慳好多.......

我都成日話唔玩,但都間中一兩隻,其實要完全唔玩都有D難度
我都有同感...唯有盡量求精...:67: