Toysdaily 玩具日報

查看: 5794|回復: 15

[詢問] 請問米奇老鼠合體機械人哪處能訂?

如題, 有唐老鴨+米奇+米妮+高飛..... 合體的那個機械人
大概是三月尾出貨,
請問各位朋友, 這東西哪兒能訂?
或, 各位認為有否必要下訂? 還是等到三月尾買現貨較好?

沒經驗的新手發問.
先行謝過.
回復 1# 03405304d
銅鑼灣糖街地庫,信和地庫賊船都有!:73:
深之都一樓  琴日見到好似仲有
先謝兩位, 還有一個問題:-
拿貨的時候, 需要檢驗一下不?
如要, 是怎麼檢驗? 我見你們有時會說甚麼 "CHECK 件" "關節" 一類的.

新手再謝~!
老實依隻野唔洗訂都得=-='
死既機會極大...
真係搵唔到大鋪都會有 (當然會貴過依訂價)

買野拎單就夠了
有問題會換 最緊要有單 大細鋪都要有單先換
有咩真係搞唔掂 要殺上青衣衰記鬧  係要鬧 唔係既話依個食屎狗代理當你流既 打發你就算
依種玩具CHECK件睇下有無左左/右右手腳問題, 裝甲無咁塊之類啦
關節除非買果陣即時CHECK到係斷/完全FING係度無上緊 唔係既話 鬆都係無得換既
上色果尐野睇好彩 無得換既 除非你真係遇上百年難得一遇既成隻無上色
定?呢隻絶對晤屎定,跳樓貨⋯⋯是也!

死既機會極大...

買野拎單就夠了 ...
果汁先生 發表於 27-1-2013 10:59 AM
死既機會極大...

買野拎單就夠了 ...
果汁先生 發表於 27-1-2013 10:59 AM

果汁兄唔該晒~! 好詳細
但我係應該係拎貨果陣當住店住面CHECK 定拎番屋企先CHECK?
我都唔係驗屍官果類, 我但求齊件同無爛,
但我唔知點CHECK 先係正路打法, 唔想阻人做生意, 但又唔想買到番屋企先發現問題.

馬仔兄, 我都覺得有機係死貨, HAHA~, 但我都會買,
最大問題係我唔知"訂" 同 "買現貨" 呢兩個模式, 除實有/冇貨之外, 最大分別係乜.(價錢?)

THX
拎果陣即場CHECK CHECK
同佢講 「我想開盒黎睇下」
正常黎講 你話你唔係驗屍既話 普通睇齊唔齊 一般都唔會惹起店家不滿
當然 睇你去邊度訂同咩時間拎啦
少人既時段 自然睇耐尐都無問題啦
CHECK左有無欠件錯件果尐 一般快手30秒內都搞完
真係返到去有問題再拎返去

好處
一定有貨
炒起既話都唔會加價(公道、有信譽既鋪)

壞處
唔肯定你既訂價係唔係最抵/低過現貨價
現貨插價要你畀返訂價 (依個早早定下既價錢,作為一個唔會輸打贏要既正常人,你理應要畀足,當然會有少量鋪頭減少少畀你)

唔訂自然就唔肯定有貨
但可以睇佢插水價入平貨
風險自然就係炒貴左之後要高追啦
果汁兄真係唔該晒, 明白了很多!!

BTW, 有冇推薦店鋪給小弟? 我住北區.
瑞記批都差不多9魚, 等日本跳樓貨好過, 隨時8魚樓下
嘩, 乜跌左咁多?
早排雅虎拍賣過千架喎, D YEN 真係跌咁多?

但, 請問瑞記係邊?
嘩, 乜跌左咁多?
早排雅虎拍賣過千架喎, D YEN 真係跌咁多?

但, 請問瑞記係邊?
03405304d 發表於 27-1-2013 06:31 PM

瑞記係批發
係青衣
一般唔做RETAIL
間唔時會搞開倉 黎緊新年又開  不過近幾年都係廢既== 貴價賣垃圾
瑞記係批發
係青衣
一般唔做RETAIL
間唔時會搞開倉 黎緊新年又開  不過近幾年都係廢既== 貴價 ...
果汁先生 發表於 27-1-2013 07:09 PM

喔喔!!
那果汁兄有冇零售店鋪可介紹給小弟?

先謝~!
喔喔!!
那果汁兄有冇零售店鋪可介紹給小弟?

先謝~!
03405304d 發表於 27-1-2013 07:19 PM

信鵝中心 一/二樓   姑煮一扭
                 一樓 蒸粉玩具
                 三樓 還同玩具  (未必有, 但如果佢有既話就係日版既插水貨)
少萬中心   二樓 超淫玩具
謝謝果汁兄, 過幾天去看看訂購價錢~~