Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問而家係地鐵站交收會唔會比人捉?

加價就叻~~~~~~不知所謂:38:
講起最近港鐡廣告就谷氣,森美扮訪問乘客,乘客話改善左班次快左,初初就是兩分鐘一班車的,上巿後就 ...
lukyuet 發表於 20-1-2013 04:05 AM

某個乘客原來快左兩分鐘可以食個早餐:66:

通常開始賣呢D廣告即係加價先兆
fxxk la~~~~~~~~~~ :53:
捉水貨客好過啦:42:
講起最近港鐡廣告就谷氣,森美扮訪問乘客,乘客話改善左班次快左,初初就是兩分鐘一班車的,上巿後就 ...
lukyuet 發表於 20-1-2013 04:05 AM

睇到呢個廣告都覺心寒~~~~~:69:
冇記錯好似係俾人見到交收(唔知佢點界定)就會先警告,如果唔聽就要罰款,佢就話係根據港鐵附例,但係之前蘋果動話好似冇相關附例
其實有冇真係畀佢罰咗款既人出來現身說法?? 好似唔多覺有相關報導或訪問........:58:
鬥惡者,12月係MK站交收,有個四眼男職員喝我唔可以交收,我話交換禮物都6唔得?錢唔可以做禮物?就算係交收你唔好同我講你未試過下?

之後佢無講野走左去
可能年近歲晚O者....
其實有冇真係畀佢罰咗款既人出來現身說法?? 好似唔多覺有相關報導或訪問........
MR_OOO 發表於 21-1-2013 10:57 AM

旺角站可能開始收緊了...
事源早兩日約o左係旺角站交收扭蛋(太耐無出旺角一下唔記得話會捉人), 一手交錢一手交貨時就有便衣地鐵人員出現話港鐵範圍內不可進交收活動, 講o左條文後就抄低身分證做記錄, 話再犯就罰款 $2000

成個交收過程無 1 分鐘又唔係大件o野, 唔知唔好彩o甘o岩見到定比有'目及'住斷正.

近期油麻地客戶服務站o個頭都不時好多人交收, 唔知會唔會又出手, 大家睇路了
:cool: 搞我地班小市民何苦呢,搵人手去捉人,不如用嚟做第二D野好過啦 ....
前日交收電話...  搞左十幾分鐘

有個職員行過眼啤啤...  但冇出聲

但平心而論,旺角站本身都多人,加埋咁多人交收,都確然會影響倒正常運作...

不過旺角咁多人,企地面又係阻人,企地底又係阻人,我真係唔知可以點~~
講真無論捉唔捉我都唔會去旺角站交收,因為實在太多人啦..
仲諗住bid野,睇定d先{:1_237:}
其實第二d地方(如日本)興唔興係地鐵同火車站交收既呢?