Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] HG Gundam Age-2

2013 年第一隻完成的作品! 本人對 AGE 故事完全冇感覺, 但對部份機體頗有興趣, 而且最重要是價錢插水插得好緊要, 平平地買隻玩下都唔錯.
AGE-2 係全個系列中我最喜歡之一 (因為似 Z Gundam), 所以用佢來作開年作:-

以1/144 來講佢分色都唔錯, 可動性亦高, 以$100 樓下算可以接受, 不過如果有愛既話, 我建議直接跳MG 好了, 因為變形之後不太漂亮... (我是因為價錢和位置問題才買HG 的...)

謝謝觀賞, 下次再見!

相關帖子

隻藍好靚!
係age之中我都同ching一樣只係買左Age2 HG..
分色幾好又平又好玩又可變有地台
yes, the color of metaliic blue is nice:71:
隻藍好靚!
係age之中我都同ching一樣只係買左Age2 HG..
分色幾好又平又好玩又可變有地台
阿噗高達 發表於 19-1-2013 03:33 PM

yes, the color of metaliic blue is nice
ygat2005 發表於 19-1-2013 08:52 PM

多謝兩位讚賞, 隻藍色我係銀底再上MR.COLOUR 金屬藍, 效果可以不過感覺上淺色左少少, 下次會再試試其他油效果如何.
回復 1# ossie

金屬色為主調
一個不俗的嘗試
很搶眼的作品
COOL SHARE
very nice.  support.  I want one in MG.