Toysdaily 玩具日報

[詢問] Armor Plus 宇宙騎士 Tekkaman Blade斷左隻手.....新加左圖...唔該大大``

我隻日版BLADE  斷左隻右手...重係關節位斷左係入面...
用AA膠又唔夠力好易斷返...去左問香港果個代理...又話係水貨要去返日本果度問...
日本個網又唔識日文...有冇人知有咩方法可以求到
或者香港有沒能幫人修理玩具的地方~~......唔該各位大大

如果大大唔諗住買過隻..可以試下下列兩個方法:
1.去模型手辦舖買手辦用膠水嘗試連接,塗適量連接位...等半乾時才接合,等待固定才穩當.....(膠水在皆旺地庫/一些模型鋪有賣,如自製,土法膠水製造方法係用模型用剩d膠件用天拿水溶解-不過比較毒)...
2.攞眼鏡用螺絲批,細電鑽頭或細鉗嘗試移走斷件或重新開洞..再用接近直徑膠柱(模型用剩d膠件)打磨至(或金屬柱)插入洞孔...如太鬆可用少許膠水填補連接位增加磨擦力便可...
2果個我想整。。。但係我係新手咩都唔識有無d教學圖睇一睇的。。。唔該師兄
睇唔到相:(………………