Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問如可在日本魂web訂野?(不經香港鋪)

送到香港得嗎?
可以用香港的信用卡購買嗎?
謝謝:64:
不能吖登記入會需
1.要有日本地址
2.只接受日本信用咭
回復 2# jacky725

明白了! THX 大大! :64:
如果香港魂SHOP無o既貨基本上只可以靠香港舖頭啦
有方法的,就是用日本代買+轉運服務。
http://www.frontier-e.com/overseas/
(上link只是其中一個,還有其他請自行尋找)
VISA/MASTER都應該可以用到,不過都係睇日本代買+轉運服務個邊點收……

不過講真,
咁做有時仲貴過係香港舖頭訂。
上次我買左件jacket (3800yen) + 一份fans club會報(1000yen),
收左我8魚……:56:
回復 5# genji

噢, 我之前搵到tenso.com, 都差不多做到我想做嘅野,
之不過原來係日本魂web唔接受香港信用咭姐.... :70:
回復  genji

噢, 我之前搵到tenso.com, 都差不多做到我想做嘅野,
之不過原來係日本魂web ...
kfhrider 發表於 17-1-2013 04:34 PM

睇個流程,tenso好似只係轉運……(買都要用自己卡)
(自己見到心水東西link>>>>自己買>>>>寫轉運公司地址,寄去轉運公司>>>>由轉運公司寄去你到)

然而有d公司做法係:
自己見到心水東西link>>>>話俾公司聽買呢樣野>>>公司收你費用後買野>>>>買後再寄去你到

所以要睇清楚每間代買轉運公司的使用方法~