Toysdaily 玩具日報

查看: 4054|回復: 12

[分享討論] 關於機動新世紀ガンダムX模型問題

小弟自己係好鍾意X d的機,尤其是係DX.但X既商品一路都5多,簡直可以差5多見5到.之前我記得有個MG化希望投票排行榜,DX係第一名,個陣好開心啦,諗住DX終於有機會出商品la,點知第二名既the O同第三名既00 Raiser都出左MG先,但DX就影都冇...見到AGE d機都可以係咁出MG,我真係喊出尼!究竟係點解呢?HGAW出GX個陣,我又以為DX HG化有望啦,點知出完X Divider又收左皮...
知無人可以話比我聽點解X條line會咁樣?X話無人氣又5係呀...最近見到robot魂有DX加G Falcon既參考出品,希望佢可以安全出世la,佢出到,我一定最少買兩set(出到先算la)
求高人解答
#引  等大家餓d一出 高定價
手手估   哈哈
回復 2# 分手勿語仔
有道理,有道理,咁笨大究竟想#到幾時?我等5到la!!!!!
聽朋友講當年收視很差,最幾話仲要腰斬

如屬實,即收視差 -> 人氣差 -> 利潤低 -> 生產少
聽朋友講當年收視很差,最幾話仲要腰斬

如屬實,即收視差 -> 人氣差 -> 利潤低 -> 生產少
804zaku 發表於 17-1-2013 08:43 AM

無錯, X o係日本係無咩人氣, 所以先會好少出模型同其他產品

HGAW基本上係試市場反應之作, 但以小弟所知X 同 X DIVIDER都跳左樓
時代唔同,無計
AGE個個話唔得,編編大把人走去睇,純粹睇住他點衰
回復 5# Squall
Bandai應該知道DX係有人氣過GX好多,點解佢試水溫5攞DX出尼試?我覺得DX可以攞到MG希望化第一名,人氣一定5差,出完DX如果反應5錯,可能將其他無乜人氣嘅機炒熱佢...呱?!(始終對玩具市場5太清楚)
回復 6# shumanlii
的確係時代唔同,雖然我係睇SEED大,但係我自己某程度上好憎SEED(除左基拉XD).我比較唔同其他90後,佢地個個都死頂SEED/00,你問我鍾意邊套ガンダム,我一定答逆襲,口袋中的戰爭,0080MS小隊,星麈之回憶...其實係我怪定係佢地唔識欣賞呢...?
回復  Squall
Bandai應該知道DX係有人氣過GX好多,點解佢試水溫5攞DX出尼試?我覺得DX可以攞到 ...
麻友 發表於 17-1-2013 01:54 PM

其實大大可能記錯左, 第一位係V2而唔係DX
http://www.utan1985.com/category/entry/201005/20100518_01.php
回復 9# Squall
真係wo,感謝提醒:64:,咁應該係頭5位至真.今次應該無記錯!

回復 9# Squall

其實呢類既投票有搞過幾多次? 因為我睇過箇次係THE-O 拎第一,
然後BANDAI就出左件極冇誠意既MG THE-O...
http://gtoys.blog48.fc2.com/blog-entry-3300.html
回復  Squall

其實呢類既投票有搞過幾多次? 因為我睇過箇次係THE-O 拎第一,
然後BANDAI就出左件極冇誠 ...
shallbe 發表於 17-1-2013 02:48 PM

唔清楚, 不過mg THE-O其實好多年前已經設計好, 所以先會出先姐
X係好少,但你想要唔係冇(舊版),你可以係旺角揾下,頂下當,我買左5隻有3隻都係戈度揾