Toysdaily 玩具日報

查看: 6705|回復: 16

新手想加入 hottoys 行列幾問..

1) 想問 Hottoys 有冇得經網上付款預訂?
2) 預訂如相差一週左右, 是否取貨都係遲一週左右?
3) 第一日就預訂同最後截單先訂最長相差幾耐先可取到貨?
4) 如而家想訂 GI joe 黑色個隻人偶是否算係頭一水較早能取貨?
5) 會員是否可早過街客預訂? 現在是否再不收會員?
1 無
2 唔係,遲一日訂可以遲多過一星期派貨(睇有幾熱門)
3 可相差好耐 無計過
4 唔算 不過越早訂越好 當然有機會有街貨嘅時候跌價
5 不能,是
1)冇
2)唔一定,要睇有幾多人訂
3)快ge即日有,慢ge一年半載
4)應該唔係,除非出貨量多過訂ge人
5)否,只有原價9折

有錯請其他師兄修改:77:
2)視乎隻figure受(炒家)歡迎程度啦,好似DX12到依家都未派完,DX11我第三日單都仲未到我,大件頭如Batmobile都會耐啲,鋪面冇位。期待Blackwidow嘅一週神話要派幾耐至完?
3)第一同第二日都可以差兩個星期,後面自己諗諗
4)都開左成兩個星期喇,如果一路都冇人訂可能一次過出哂啲貨,好似Noland咁
想問多幾個問題...
1) 有咩方法可知就推出市面既 hottoys "大約" 出貨時間? 如.. Avengers Thor.. X-men 狼人.. 貓女等.
2) 美國... 日本 等既 Hottoys 價錢是否大致同香港一樣?
3) 有咩方法可預知 hottoys 就黎出既人偶黎緊一定會返大貨, 可不用急於買炒價貨? 如現在既 captain america... batman dx12 等.
4) 點樣可知道人偶 "第一日" 既預訂時間?
5) Hottoys 是否從未試過再推舊貨再售? 如現炒貴一倍既 戰狼 300.. Hellboy..
你第2轉問D問題可否用腦諗諗......成日問升趺問題......有早知無乞兒啦.......

你甘在意升趺...價格......去買股票啦 !!!!!!!!

總知....鍾意就訂....之後升就你好彩....趺就認命...(如果你係想買黎炒就送你一句抵X死)
樓主似想炒多過自用. 想玩既, 咪去訂, 邊洗問咁多?
頭像被屏蔽
咁可否答 1, 2 & 5 呢... 應同炒貨冇關
應該改成:新手想加入hottoys 炒家 行列幾問?
樓主似想炒多過自用. 想玩既, 咪去訂, 邊洗問咁多?
coltrane 發表於 18-1-2013 12:27 PM

It is exactly what I think.

If 樓主 comes to Toydaily and care about the upcoming figures, you will find the news in the first couple recent posts in the main section.
其實Hot Toys 個facebook page 可以解答唒你d問題

1) 想問 Hottoys 有冇得經網上付款預訂?
A: 冇。
2) 預訂如相差一週左右, 是否取貨都係遲一週左右?
A:冇人知,近排幾款產品,差一日訂,已經要等成個月。
3) 第一日就預訂同最後截單先訂最長相差幾耐先可取到貨?
A:呢樣亦冇人答到你,有D一派貨就有單都拎得,有D等三個月都未派到。
4) 如而家想訂 GI joe 黑色個隻人偶是否算係頭一水較早能取貨?
A:個隻叫Snake eye,就算你頭一日夜晚單,都未必一派貨就有。
5) 會員是否可早過街客預訂? 現在是否再不收會員?
A:唔收會員已經唔係"現在",起碼都兩年前。
就算會員都一樣要同街客一齊排隊,只係有會員優惠...!!!!

樓主d問題好似問卷調查!
其實月經post,係咪可以要求站長將個post置頂?!