Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 孩之寶要出 6"電影版 Iron Man 3 Marvel Legends Series 1

以前既我都有入。
係Avengers先開始cut, 試下玩家低線。
孩佬見呢d垃圾都有人買,自然再黎多次。
avengers2012 發表於 20-1-2013 08:13 AM

係咩?咁點解MU唔cut呀?
係咩?咁點解MU唔cut呀?
Devil_Fudou 發表於 21-1-2013 05:12 AM

Mu cut 哂地台同人物咭,亦試過成幾wave用old body repaint, 我都cut了。
依家出返新body 先入返
Mu cut 哂地台同人物咭,亦試過成幾wave用old body repaint, 我都cut了。
依家出返新body 先入返
avengers2012 發表於 20-1-2013 08:29 PM

咁點解MU唔cut埋d關節呢?既然你話孩佬見垃圾都有人買
咁點解MU唔cut埋d關節呢?既然你話孩佬見垃圾都有人買
Devil_Fudou 發表於 21-1-2013 09:50 AM

孩佬就係見mu被鬥,銷量差咗,先肯改。而且mu無電影做backup, 好多角色係無睇開Maverl comic嘅人唔會識,再出得衰就更小人買,所以死死地氣要改善。

你可以睇下i3 movie 呢批3.75玩具的銷量,如果好買,下次Ca, Thor movie 玩具一定更小關節。
孩佬就係見mu被鬥,銷量差咗,先肯改。而且mu無電影做backup, 好多角色係無睇開Maverl comic&#22 ...
avengers2012 發表於 20-1-2013 09:54 PM

咁點解MU cut地台同人物咭而唔cut關節,但電影3.75就cut關節而唔cut配件?
孩佬就係見mu被鬥,銷量差咗,先肯改。而且mu無電影做backup, 好多角色係無睇開Maverl comic ...
avengers2012 發表於 21-1-2013 10:54 AM

其實咁講孩佬marvel universe個政策好奇怪,點解會投放咁多資源都要去出多關節但冇人識冇電影嘅角色﹖反而有電影支撐銷量嘅角色就唔出多關節嘅﹖
又嚟鳥~~~~~~~~~~
咁點解MU cut地台同人物咭而唔cut關節,但電影3.75就cut關節而唔cut配件?
Devil_Fudou 發表於 21-1-2013 11:07 AM

如果我知就炒哂班友仔。
其實咁講孩佬marvel universe個政策好奇怪,點解會投放咁多資源都要去出多關節但冇人識冇電影嘅角色 ...
chshting 發表於 21-1-2013 12:23 PM

孩佬班人諗嘢一直都古古怪怪。
我覺得孩佬班高層持住有movie做宣傳,出得差又大把人買,咪有持無恐。
其實MU係長線,好多時大家睇完戲都會追返Comic 角色,買返MU都唔出奇。如果兩邊都出垃圾,真係搵鬼買。
頭像被屏蔽
其實咁講孩佬marvel universe個政策好奇怪,點解會投放咁多資源都要去出多關節但冇人識冇電影嘅角色 ...
chshting 發表於 21-1-2013 12:23

正因為冇人識所以要做好d,唔係更加賣唔出

與之相反人氣角色大把人買,做得差都冇問題
chshting 發表於 21-1-2013 12:23 PM

睇電影IRONMAN之前, 我連IRONMAN係咩都唔知; 睇完電影IRONMAN 之後, 我即刻中咗孩記IRONMAN毒, 入咗電影版的6" 和 IRONMAN2的3.75"FIGURE; 後尾因為IRONMAN2片尾的一個鐵鎚, 我又開始買MARVEL UNIVERSE的THOR, 之後仲越玩越多MARVEL UNIVERSE, 玩埋3.75"電影CA & THOR, 你話MARVEL 電影有幾毒!!

但上年的3.75" AVENGERS 玩具, 完全令我卻步, 玩具質素差, 連最基本的關節亦欠奉, 比舊款MU的可動性更低, 我真係好想問孩記呢D係咩嘢政策??

今年3.75" IRONMAN3玩具就更令人O咀, 我諗我30幾年前玩的HE-MAN都比它利害

3.75" MARVEL MOVIE 呢條LINE, 當我從來未遇見過好了!
正因為冇人識所以要做好d,唔係更加賣唔出

與之相反人氣角色大把人買,做得差都冇問題
DQGUNDAM 發表於 21-1-2013 11:20 PM

其實我係奇怪嘅然孩佬要縮數賺錢,點解仲要去花資源去出冇人識嘅角色﹖
可以索性唔出架嘛﹖真係咁顧及死忠Fans要出啲佢地先會識欣賞嘅死貨﹖
咁顧fans又唔見做好figure本身個質素佢﹖好似星戰咁,大路白兵就不斷新模加關節洗版咁出,
小眾角色,好似EP1如果唔係上3D版真係甚少Jar Jar Binks同佢啲族人figure,
EP2嘅蟲蟲兵亦只係用舊模重出一、兩次,MU就唔可以﹖
就算遠啲睇日本Bandai,出模型都永遠只出G Gundam、盟主、閃光,幾可有出神龍金剛石美國之星玫瑰四部﹖
點解其他拉臣得,係MU一條LINE死都要去出死貸角色﹖

睇電影IRONMAN之前, 我連IRONMAN係咩都唔知; 睇完電影IRONMAN 之後, 我即刻中咗孩記IRONMAN毒, 入 ...
gumng 發表於 21-1-2013 11:36 PM

你所講的Iron Man、Thor都係大路嘢,不過MU真係有出好多三、四線配角,當然你講嗰啲配角都有人買,
暫且假設主角配角都咁多產量,唔計配角產量同主角產量不同或產生的成本問題,
但係如果少少人買可都以支持都佢再出死貨配角,咁點解少人買咗嘅Avengers主角,但點都多過死貨配角掛﹖
即係你買一隻死貨現角就撐到條LINE,同樣我買一隻CUT關節AVENGERS就反而支持唔到條LINE,要令孩佬再慳皮出Iron Man 3食玩公仔﹖
其實我係奇怪嘅然孩佬要縮數賺錢,點解仲要去花資源去出冇人識嘅角色﹖
可以索性唔出架嘛﹖ ...
chshting 發表於 21-1-2013 11:51 PM

Iron Man、Thor 都有好多配角同死貸, 可能你唔知!
MU 點解緊持要出??
我諗MU本身MARKET唔係FOR HK, 係FOR 外國D COMIC FANS!!
二來可能MARVEL一次過買咗好多角色版權比孩老, 可能唔出會浪費?
同時 MU OR ML 又可以幫手推返MOVIE, 令多D人認識MARVEL 世界, 所以KEEP 住出瓜!!

你講STAR WAR, 出來出去都係果幾款, 點解仲有人BUY?? 我就真係唔知, 因為我最了一兩隻就放棄!!

高達更加係10幾年無接觸過!!
如果我知就炒哂班友仔。
avengers2012 發表於 21-1-2013 12:08 AM

我見你講得咁肯定,乜原來你唔知架?:@