Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: katcatt

[分享討論] 《FINAL ENCOUNTER 》哥哥 張國榮 (不是HT)

始終樓主d相zoom得太遠同光暗contrast tune得太勁
好難清楚望到個頭質素係點
如果有張清d大頭就good la
幾有feel,好過ht嗰個!!
有心也有力之作:71:
頭雕已是次要了:78:
支持, 小弟HT未到手....到時學樓主呢個pose先.....

呢個頭雕其實己有八成似, 不過上色, 髮型同面型改小小就oK.
極體配搭,舞台效果及POSE都比到人覺得,似係張國榮嘅感覺。

完勝HT雕肋。:71:
個post有heart. 但個頭似任何一個同胞。:(
回復 1# katcatt

誠意百分百呀師兄...貫徹到主題...!! 好正...!!
舞台是朋友製作的 ∼真的好正∼!!
呢個頭雕雖然離像真還有點距離,但起碼都仲
睇得出係哥哥。
HT果個就像真度高,不過唔靚。。
而個人最介意就系個頭越睇越似王祖藍。。,
真系接受唔到。。以上都系純粹個人問題。
個舞台場景真係無得頂!!
老实讲HT出个只所谓哥哥figure真系令人大失所望,出得甘Hea宁愿你唔好出,
&#260 ...
katcatt 發表於 13-1-2013 11:34 PM

This is the setting I really wants!! Ching, Wonderful work!!{:1_197:}
:80:問心講,地台槍眼過人偶.
老實話,市場上無一個似
好正既情境 {:2_297:}
問心講,地台槍眼過人偶.
老實話,市場上無一個似
swan1023 發表於 22-4-2013 03:10 PM

市面上的確未有一個大家心目中的哥哥人偶出現。。。
亦不冀望HT,ENTERBAY(佢地肯出當然系最好),因為呢類市場不大的題材佢地一向都不太注重。

只希望會有高手能夠推出手作版頭雕來圓我們呢D老餅心願。