Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 憂鬱的眼神--陳永仁

老實講,形唔似但神似,加油!
使唔使咁多:72::50::69:呀?

支持師兄自己落手創作 !!!
:71:

先多謝大家咁唔客氣俾老實意見先!
自己都知道有好多不足之處,無論似唔似都好,我自己都好鍾意呢個頭雕,因為叫做第一次雕到眼神交到戲既頭雕,經大大提醒,真係發覺兩眼太開,亦太凹陷....貓女係再後期D既作品,形神都掌握更好
今日好開心,終於偷到時間去旺角幫公仔買衫,買左一套牛仔3,一件衛衣,一件皮褸,超水準,極力推介!!
早2日入左3個HT SLIM BODY.發覺其實呢個先岩正常人比例,著衫先自然D,
之前李小龍BODY都唔錯,但寒住背谷肌肉太明顯....
其他都太運動形或軍佬FELL.....尤其肩位.

試問有幾多人係健碩運動員身形,....就算國外明星都冇幾多啦.......但無奈市面D 3又冇乜FIT 到...

HT SLIM BODY我都好滿意,推介!!!肩膀位做得好自然,如果市面多D衫係度佢造,佢會係我未來不二之選!!!

looked so artistic! support! support!!
自家整,有咁嘅水準好好架喇,加油
木村好正喎~~~~~~~~~~!!
大大,你返左來,派左貓女頭了?小弟報左名好想要呀!:77:
支持:71:
自家製作有此水準已相當利害了:77:
支持師兄!繼續努力
勁∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
回復 18# kfc

我現實生活中是一位美術老師,
教書超過10年了,
基本上我覺得肖像這東西…
神似比形似更重要,
你的作品神韻都有抓到了,
只差一些細節修飾而已,
加油!:71:

回復 24# cactus

貓女之前已有十件複件,但因為開模位設計失誤,令左腮位有個水口,如果有大大心急或有能力自行打磨,可以先攞左先,
下星期工作輕鬆一點可再重新倒模

請各位見諒,回港後工作超忙,每日平均工時18個鐘,未有時間跟進
辛苦大大,小弟會耐心等待。老實大大的功力進步中,大家有眼睇的,努力加油,期望你的新作。
另外我想問下邊度有得學頭雕,我都想試下!:35: